Premier League 21. köre: Brighton – Tottenham, Január 31

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Január 31, Anglia, Premier League, 20:15                       

A Covid járványnak köszönhetően a mérkőzések még mindig közönség nélkül játszódnak szerte Európában, így van ez Angliában is. Így a hazai pálya előnye nagyon csökken, majdnem a nullára jut. A csapatok a tabella közepéről és aljáról támaszkodnak jobban a rajongóira, különösen a harcokban a megmentésért. Ha egyszerűen hiányzik a minőség, a nézők harciasságával és energiájával igyekeznek ezt behozni. De manapság közönség nélkül ezt nehéz kihasználni egy kiemelt csapat ellen. Azonban egy kicsit nézzünk a múltba, pontosabban a két csapat utolsó kölcsönös mérkőzésére Brighton stadionján, ezt 2019- ben Október 5.-ikén játszották, ez a meccs meglepetéssel végződött, 3:0 győzelmet szerzett a házigazda, akkoriban Tottenham edzője Mauricio Pochettino volt, a klub nagyon rosz formában volt, és ez azt okozta, hogy kicserélte a csapat az edzőjét. Azóta Mourinho a tréner, jó irányba fordította Tottenhamot, bejutott az Európa Ligába és sikeres minden versenyben, amelyekben részt vesz. A következő 2 meccsben Brightonnal Mourinho vezetésével már Spurs 2:1 győzelmet szerzett, mindkettőt otthon. 

Ha Brighton jelenlegi formáját nézzük, akkor ez egy nagy nyomorúság. Csak 3 győzelmet szerzett 20 meccsben. Ehez 9 döntetlent és 8 vereséget. Az utolsó bajnoki körben, ahol Fulhammal játszott, és sok múlott azon, hogyan végződik a meccs, csak döntetlent szerzett, ezt is egyetlen gól nélkül. Ez nem ad a klubnak sok önbizalmat a vasárnapi meccshez. A gólaránya 20 meccsben 22:29, tehát átlagban valamivel tóbb, mint 1 gólt szerzett minden meccsben és majdnem 1,5 gólt kapott. Az utolsó győzelme Január közepén volt a 12.-ik Leeds stadionján, amikor 0:1 győzelmet szerzett. A döntiket inkább csak hasonló, vagy nála gyengébb csapatokkal szerzi, persze, valamikor ez erősebb csapatokkal is sikerül, mint West Hamban December végén 2:2 eredménnyel. Otthon Brighton 10 meccset játszott, 6 pontot szerzett bennük 6 döntiért, egyetlen győzelmet sem szerzett otthon. 

Ha a leírott szöveget veszem figyelembe, bátran fogadok Tottenham győzelmére bármilyen korlátozások nélkül. Hiszen Brighton idegenben sikeresebb, mint otthon, és most otthon játszik, Tottenham formája pedig Mourinho alatt sokat javult. Igaz, mindkét meccsét Liverpoollal az idei szezonban elveszítette, több erős csapattal játszott mostanában, és ezek megverték. Most azonban gyenge csapattal játszik, ezért bízok benne hogy győzni fog.

A mi tippünk: Tottenham győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak