Premier League 20. köre: Chelsea – Wolves, Január 27

Labdarúgás, szerda, 2021, Január 27, Anglia, Premier League, 19:00                    

Az utolsó napokban a házigazda csapatánál tréner csere volt. Frank Lampard legendát Thomas Tuchel német edzőnek kellene helyettesíteni. Ezzel támogatni szeretnék Wernert és Havertzet, akik még eddig nem teljesítették a klub elvárásait. Manapság Chelsea nem éppen a legmeggyőzőbb teljesítményeit mutatta, amit bizonyítanak az eredményei is Leicesterrel 0:2, Manchester Cityvel 1:3, vagy Arsenallal 1:3. A házigazdának hiányzik a kulcsfontosságú játékosa N’Golo Kante. Utoljára megbírkózott az FA Kupán Luton Town-al 3:1, Tammy Abrahám lőtte mind a 3 gólt. A tabellán Chelsea a 9.-ik helyet foglalja 8 győzelemmel, 5 döntetlennel és 6 vereséggel, 29 pontot szedett össze ezekért. A gólaránya 33:23. Otthon 9 meccsben 15 pontot szerzett 4 győzelmet, 3 döntit és 2 vereséget, 19:11 itt a gólaránya. Chelsea támadásában nagy a minőség, de mint ha egy kicsit serkenteni kellene ezeket a jobb teljesítményekért. Lehet, hogy nagyobb önbizalomért és szerencséért is. Régen elmúltak az idők, amikor Chelseanek hermetikusan lezárt védelme volt. 

A vendégcsapat még rosszabb helyzetben van. Ellentétben a régebbi évadokkal, amikor gyakran a legjobb 6 klubot veszélyeztette, az idei eredményei nagy csalódást okoztak. Majdnem a szezon elejétől hiányzik náluk Raul Jimenez, aki kulcsfontosságú gólszerző a klubnál és agyrászkódásból gyógyul. Szintén hiányozni fog nekik a sérült Daniel Podence. Azonban van itt néhány érdekes játékos, például Neto, Silva vagy Traoré, Neves, Moutinho és Dendoncker. A vendégeknél nagy problémát jelent a gólszerzés, ezért is csak a Premier League 14.-ik helyén van 22 ponttal 6-4-9 mérleggel és 21:29 gólaránnyal. Wolves idegenben 9 meccset játszott és 10 pontot szerzett bennük, 3-1-6 a mérlege bennük és 9:16 a gólarányuk. Érdekes megnézni a klub utolsó 10 bajnoki meccsét, amelyekben csak 2 győzelmet szerzett, érdekes módon otthon 2:1 győzte len Chelseat, és Arsenal stadionján is 1:2 győzelmet szerzett. 

Ezért is Chelsea mint visszsvágót veheti ezt a meccset, nem szeretne ismét leégni ezzel a csapattal. Anál inkább, hogy az új tréner előtt jó fényben szeretnének bemutatkozni. A vendégek támadása kínlódik, nem megy nekik a gólszerzés. Lehetséges, hogy tiszta számlával végződik Chelsea számára a meccs. Én a győzelmére fogadok jó szorzókkal. Tobb: kladenje-hr.com

A  mi tippünk: Chelsea győzelme – a legjobb oddsok az Bwin fogadóirodánál találhatóak.