Premier League 20. köre: Brentford – Manchester City, December 29

Labdarúgás, szerda, 2021, December 29, Anglia, Premier League, 21:15                     

A City megállíthatatlan ebben a szezonban, nagyon jó a támadó és a védekező erejük is. Hihetetlen formában van, és a bajnoki címre hajt. Jelenleg minden játékos hihetetlen formában van, és ebben a csapatban bárki képes gólt szerezni. A vasárnapi, Leicester elleni 6:3-as győzelem megmutatta, milyen hihetetlen csapatot edz Pep Guardiola. Ráadásul idegenben is nagyon jól teljesítenek, a lehetséges 27 pontból 22-t szereztek. Az eddigi 19 bajnoki meccsben 47 pontot szereztek, hihetetlen 50 gólt szereztek. Csak az utolsó 5 meccsben szerzett 21 gólt, ami pontosan annyi, amennyit a Brentford szerzett az eddigi 17 meccsében. A védelme szintén kiváló, mivel csak 12 gólt kapott. Idegenben pontosan a felét. Mivel tegnap a Liverpool hihetetlen 1:0 vereséget szenvedett Leicesterben, maradt a 41 pontja, így nem igazán veszélyezteti együtt a Chelseavel a Cityt az első helyen. Az utolsó veresége óta othon a Crystal Palace ellen október végén 9 győzelmet szerzett egymás után a ligán. Ezenkívül csak 1 vereséget szenvedett, azonnal az első meccsben a Tottenham stadionján. 

A Chelsea és a Liverpool is rájött már, hogy akár a Brentford egy újonc, nem lehet vele packázni. A Brentford rohangáló csapata már elég gondot okozott nekik. A Liverpool ellen 3:3-as döntetlent értek el, és a Chelsea ellen is döntetlen lett volna, ha Mendy nem varázsolt volna a Chelsea kapujában. A Brentford már nyert a West Ham otthonában 2:1-re, valamint a szezon elején az Arsenal elleni első mérkőzésen 2:0-ra, és a 14. helyen áll a tabellán 20 ponttal. Azonban nem minden meccsen teljesítenek jól, és könnyen kapnak gólokat. A Brentford egy ilyen átlagos vagy kissé átlag alatti klub a Premiere Leaguen. Időnként megnyernek egy-egy meccset, időnként leégnek. A kieséstől viszont messze maradnak, 9 pont előnyük van az első kiesőhelyre, ami tisztességesnek mondható. A meccseik sem nem annyira gólgazdagok, 21:24 a gólaránya. Otthon 10 pontot szerzett, 10:10 gólaránnyal 8 meccsből. Az utolsó 6 meccsében a Brighton és a Tottenham verte meg 2:0 idegenben, otthon a Watfordot és az Evertont verte meg, a Leeds és a Newcastle stadionján döntit játszottak. 

A házigazda természetesen nem rendelkezik olyan káderrel, hogy legyőzze a vendégeket. De ha igyekezni fog, gólt szerezhet. A City győzelmére az oddsok alacsonyak. Hendikepben fogadni a győzelmére lehetne, a kérdés, hogy a házigazda tud-e gólt szerezni. Ha igen, a fogadásunk vesztes lehetne. Ezért inkább a gólokra fogadok. A bukmékerek a lehetőségre, hogy legalább 2,5 gól esik a meccsen, elfogadható szorzókat írtak. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak