Premier League 2. köre: Southampton – Manchester United, Augusztus 22

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Augusztus 22, Anglia, Premier League, 15:00                      

Manchester United nagy stílusban kezdte a Premier League új szezonját, otthon 5:1 győzelemmel semmisítette meg Leeds csapatát. United teljesítménye megállja a legszigorúbb kritikát is, nem beszélve arról, hogy 2 új játékosa még nem is játszott. Ezek Sancho támadó Dortmundból hihetetlen 85 millió euróért, és Varane Real Madridból 50 millióért. Az említett nyitó mérkőzésben 2 focistája is jó fényben mutatkozott, Fernandes 3 gólt szerzett, Pogba 4 gólra passzolt. United legénysége lassan kielőzhetetlen, mivel minden támasza megmaradt, sőt, bővültek a sorai az említett két focistával. Tavaly United a 2.-ik helyen végzett a riválisa City után, majd az Európa Liga döntőjébe jutottak, ahol azonban Villareal verte meg és így elúszott nekik ez a trófea. A támadó ereje óriási volt, a gólok statisztikája is ezt bizonyította, a második helyen végzett ebben a klub. Leeds ellen nem játszottak Cavani, Bailly és Dialo, míg az utolsó 2 játékos rendben lehetne vasárnapig, Cavani koronavírusos megbetegedésben szenved, így valószínűleg nem játszik. 

United Southamptonba utazik a második meccsére, aki Evertonban az első körben csalódást okozott. Ugyan az első félidőben 1:0 vezetésben volt, de a másodikban 3 gólt kaptak. Így 1:3 végeredménnyel szenvedett vereséget. Az utolsó szezonban a 15.-ik helyen végzett, és nem biztató a teljesítménye az első meccsből, hogy ez az idén nagyon megváltozna. Ezenkívül a csapattól távozott Vestergaard védő Leicesterhez nem egész 18 millióért együtt Ryan Bertrandal, és Ings támadó Aston Villába kb. 35 millióért. Az erősítésből a legismertebb talán Armstrong támadó Blackburnból kb. 18 millióért, aki gólt szerzett Everton stadionján. Brestből még Romain Perraud védő érkezett, Theo Walcott Evertonból. Tavaly ez a klub kapta a legtöbb gólt West Brom után, aki azonban lecsökkent a második ligába. Az idén is Southampton gyenge a védelemben, még több gól várható, mint tavaly. Sőt, talán bejutnak a harcokba is, hogy ne essenek ki a ligából. Nem várható nála jobb hely, mint az utolsó 3. 

Southamptonnak nincsenek éppen kellemes emlékei az utolsó kölcsönös mérkőzésükre, mivel ebben 0:9 vereséget szenvedett. Bár a 2.-ik perctől csak 10 emberrel játszott, ez akkor is katasztrofális eredmény. A bátor fogadók jobb szorzóval talán -1,0 hendikeppel is fogadhatnának United győzelmére, de én maradok a hagyományos fogadásnál a győztesre még mindig szép szorzókkal.

A mi tippünk: Manchester United győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak