Premier League 2. köre: Aston Villa – Sheffield Utd., Szeptember 21

Labdarúgás, hétfő, 2020, Szeptember 21, Anglia, Premier League, 19:00

Bár ez a mérkőzés a második körből való, a házigazda Aston Villa számára ez lesz az első bajnoki meccs. Csak az előkészítő meccsei vannak lejátszva, az egyiket Manchester United-el játszotta, amelyben 1:0 győzelmet szerzett. A múlt héten Burtonnal a 3.-ik ligából játszott a Kupán, ezt 3:1 eredménnyel nyerte meg. Aston Villa az idei erősítésekben aktív volt, ahol a legjobban nyomta a cipő, ott erősített, például a kapuba a tapasztalt Martinéz érkezett Arsenaltól. A fiatal védő Cash Nothinghamból, aki a tavalyi évadban 42 meccset játszott le. A legdrágább erősítés a 24 éves támadó Ollie Watkins volt 32 millió euróért Brendfordból, ahol 49 meccsben 26 gólt szerzett. És gólt szerzett az előkészítő meccsben is United ellen, szintén a Kupa meccsben Burton ellen is. És néhány napja érkezett egy érdekes erősítés Berntrand Traore támadó Lyonból. A kiváló Grealish-en kívül senki fontos nem távozott. Tavaly Aston Villa a 17. helyen végzett 35 ponttal 41:67 gólaránnyal 38 meccsben.

Azonban Sheffield egyáltalán nem kezdte jól a szezonját. Először otthon a Premier League első körében Wolves ellen 0:2 vereséget szenvedett, és a héten Burnleyben a Kupán ki voltak selejtezve szabadrúgások után. A csapat legjelentősebb erősítése Ramsdale kapus Bournemouthból, Oliver Burke támadó, aki ugyan West Bromtól érkezett, de tavaly Alaves csapatánál tevékenykedett a spanyol LA Ligában, ahol azonban 31 meccsben csak 1 gólt szerzett, így nem tudni, mi vezette a csapat vezetőségét ehez a vásárláshoz. Ugyanúgy Sheffield sem nem veszített kulcsfontosságú játékost. Tavaly Sheffield a 9.-ik helyen végzett 54 ponttal, 39:39 gólaránnyal 38 meccsben. Még jobban végezhetett volna, ha az utolsó 3 bajnoki meccsét nem veszítette volna el. Érdekes a tekintet az utolsó 3 kölcsönös meccsre a két csapat között, 0:0, 3:3, 2:2. Tehát 3 döntetlen.

Nem gondolom, hogy az idén Aston Villa a megmentéséért fog ismét harcolni. Inkább úgy gondolom, hogy a táblázat nyugodt közepén fog a verseny folyamán mozogni, és végül kikötni is. Most arra fogadok, hogy Aston Villa nem szenved vereséget, tehát a döntetlen esetén a tét vissza jár.

A mi tippünk: Aston Villa győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.