Premier League 19. köre: Leicester – Chelsea, Január 19

Labdarúgás, kedd, 2021, Január 19, Anglia, Premier League, 21:15              

A jó hír, hogy Chelsea győzőtt az utolsó bajnoki meccsben szombaton. Nem a legjobb hír az, hogy ez a 18. Fulham stadionján történt egy sovány 0:1 eredménnyel. A meccs egyetlen gólját Mason Mount szerezte, ezt is csak a 79.-ik percben. Miközben Fulham az egész második félidőt a megbüntetett Robinson nélkül játszották. Ennek ellenére méltó és egyenrangú ellenfél volt Chelseavel szemben. Legalább is a gólhelyzetek számával. Más szavakkal mondva, Chelsea örülhet, hogy végül megszerezte ezt a 3 pontot. Valahogyan a csapat nem tudja megtalálni az elveszített formáját. Mert nem csak az utolsó körben volt majdnem hogy csak tehetetlen. Az utolsó előtti meccsben Citytől is 1:3 megérdemelt vereséget szenvedett. És ezelőtt meg örültek az 1:1 döntinek Aston Villával. Így Chelsea az utolsó 4 meccsben csak 4 pontot szerzett. Ez azt jelenti, hogy a tabellán a 7.-ik helyet foglalja 29 ponttal 18 meccs után, 8-5-5 mérleggel és 33:21 gólaránnyal. Ez a nagyon fiatal csapat még mindig csak keresi saját magát, de valahogyan nem tud önmagára találni. 

Kedden Chelsea a forró Leicesteri stadionra utazik, ahol a bukmékerek szerint a vendég csapat lesz a kiemelt, arra, hogy nem szenved vereséget alacsonyabb szorzókat írtak, mint az ellenfelére. De szerintem éppen Leicester játékosai vannak sokkal jobb formában, mint a vendégek. Leicester is szombaton bajnoki meccset játszott, de 2:0 győzelmet szerzett a veszélyes Southamptonnal. Ez a győzelem a tabella 2.-ik helyére dobta, ahol 35 pontja van 18 meccsből, 11-2-5 a mérlege, és 33:21 a gólaránya. Előtte United van 36 ponttal, de csak 17 meccsből, mögötte Liverpool 33 ponttal, szintén csak 17 meccsből. Így még a keddi meccsig változhat Leicester helye a tabellán, azonban nem változik az, hogy 6 ponttal többet szerzett, mint Chelsea. A formája is sokkal jobb, mint Chelsea formája, hiszen az utolsó 10 meccsében minden versenyt beleértve, 7-2-1 a mérlege. Nem beszélve arról, hogy 2017 óta Chelsea nem tudta a bajnokságon megverni Leicestert egy alkalommal sem. Ezért nem nagyon értem, hogy a bukmékerek miért éppen Chelseat jelölték meg, mint kiemelt csapatot. 

Fogadni most nem úgy fogok, ahogyan ezt a bukmékerek előremondták. Igen, a mérkőzések Chelseavel mint otthon, úgy idegenben nehezek szoktak lenni minden csapat számára. De jelenleg Leicester kiváló formában van, ez nem mondható a vendégekről. Ezért arra fogadok, hogy a házigazda nem szenved vereséget, más szavakkal, a győzelmére döntetlen nélkül. 

A  mi tippünk: Leicester győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.