Premier League 18. köre: Leicester – Southampton, Január 16

Labdarúgás, szombat, 2021, Január 16, Anglia, Premier League, 21:00                     

A két csapatból mindegyikük kiválóan szerepel a Premier League versenyben. Leicester jelenleg a 4.-ik helyet foglalja a tabellán 32 ponttal 17 meccsből, de csak szerdán előzte ki Manchester United, egyenesen az első helyre a megnyert mérkőzése után Burnley ellen. Liverpool és Manchester City a 2.-ik és 3.-ik helyen vannak  33 és 32 ponttal, mivel City csak 16 meccset játszott le. Mögötte az 5.-ik helyen Everton van szintén 32 ponttal, a 6.-on Tottenham 30 ponttal. Leicester elsősorban idegenben játszik nagyon jól, ahol a mérlege 7-1-1. Otthon azonban nem olyan sikeres, 4 vereséget szenvedett itt. Már Októberban megverte Aston Villa és West Ham is, sőt, Novemberben pedig Fulham. Az utolsó időkben azonban Leicester formája kiváló. Az utolsó 7 mérkőzéséből 4 győzelmet és 2 döntetlent szerzett. Egyszer veszített, sajnos ismét otthon, ezúttal Evertonnal. Az említett 4 győzelemből említésre méltó a váratlan győzelme Tottenham stadionján 2:0. Majd otthon a 2:2 döntije Manchester United ellen. Utoljára egy Kupa meccsre ugortak Stoke-be, ahol 0:4 győzelmet szereztek. Jamie Vardy az a focista, aki a legtöbb gólt szerzi. Az idén 16 meccsben 11 gólt szerzett. Az utolsó háromban nem szerzett gólt. 

Southampton szintén nem játszik rosszul és nem rosz a formája. Az utolsó 7 meccsében hasonló a mérlege, mint Leicesternek, 3-3-1. Említésre méltó Southampton utolsó hazai győzelme Liverpool ellen, amely 1:0 eredménnyel végződött.  Otthon az egyetlen vereséget Citytől szenvedte. Legyőzye Sheffield és Brighton csapatot, ez várható volt. Arsenal, WHU és Fulham csapataival döntit játszottak. A 7.-ik helyen 29 pontja van, 8-5-4 a mérlege, 26:19 a gólaránya. Mögötte 26 ponttal de csak 15 meccsből Aston Villa áll. A klubok kölcsönös találkozóiból a mérleg 2 győzelem Southampton javára idegenben 2:1 eredménnyel mindkét esetben, egy alkalommal Leicester győzött idegenben 0:9 eredménnyel. Tehát a két klub teljesítményei kiegyensúlyozottak, most meglássuk, milyen adatok kerülnek majd a statisztikákba. 

Először úgy gondoltam, hogy szép szorzóval fogadok problémamentesen Leicester győzelmére, azonban a mérkőzései miatt hazai pályán, amelyek vereségekkel, és döntikkel is végződtek, nem vagyok már olyan biztos benne. Inkább bebiztosítom a fogadást döntetlen nélkül. Még aki szeretne, a gólokra is fogadhat, több, mint 2 gólra, amikor 3 góllal nyerünk, 2 góllal a tét vissza jár. 

A  mi tippünk: Leicester győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.