Premier League 18. köre: Arsenal – Crystal Palace, Január 14

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Január 14, Anglia, Premier League, 21:00            

Arsenal végre elkezdett győzelmeket aratni. Igazán hosszú idő után. Érdekes módon sikeres volt az Európa Ligán, de a hazai bajnokságon nem. De végre az utolső 3 bajnoki találkozójából kimerítette a maximumot, 9 pontot, mivel 2 alkalommal játszott idegenben West Brom és Brighton stadionján és otthon Chelseavel. Végre a gólokat is elkezdte szerezni. Ezekben az említettekben 8 gólt szerzett. Ez már méltó egy olyan csapathoz, mint Arsenal. Most Crystal Palace ellen játszik otthon, és tekintettel az eddig utolsó eredményeire joggal a kiemelt csapat szerepében játszik. A múltban azonban ez a csapat egy hihetetlen sikertelen sorozattal küzdött, az 5.-ik és 14.-ik körokben bármelyik csapatnál veszítette el a meccset és a góljaiból is csak sovány adagot láthattunk. De ezután Chelseanek 3 gólt, W.B.A. csapatának 4 gólt rúgott. Az utolsó 4 meccsben öszesen 12 gól esett, ami átlagban 3 gól egy meccsre. Jelenleg a tabella 11.-ik helyét foglalja 17 meccs után 23 ponttal 7-2-8 mérleggel és 20:19 gólaránnyal. Az 5.-ik helytől, amelyről jövőre az európai kupákba juthat, 6 pont választja, ami nem elérhetetlen a verseny végéig. De ehez győzelmekre van szükség, remélem, a sok balszerencse és habozás elhagyta a csapatot. Otthon játszik a klub, így győzhetne. 

Crystal Palace érkezik csütörtökön Arsenal foci pályájára, aki csak egyetlen ponttal szerzett kevesebbet, mint Arsenal. A vendégek mérkőzéseiben átlagban pontosan 3 gól esik. A gólaránya 22:29 17 meccsben, 6 győzelem, 4 döntetlen és 7 vereség a mérlege. Ez a 14.-ik helyre elég a tabellán. Ebből is látni a csapat gyenge védelmét. Idegenben 3-1-4 a mérlege és 11:14 a gólaránya.  Az utolsó 7 bajnoki meccsében 24 gól esett, ami átlagban 3,4 gól egy meccsre. Crystal Palace általában csak gyengébb csapatokkal tud győzni, kivétel volt a 2.-ik kör, amelyben Manchester Unitedet verte meg 1:3 idegenben. 

Amikor ez a két csapat Arsenal stadionján találkozott 2018-óta, akkor minden alkalommal volt bőven a gólokból, 2:2, 2:3, 4:1, ami kiváló 4,7 gól egy meccsre. Az utolsó meccs Arsenal stadionján, amely 2:2 eredménnyel végződött, már a 32.-ik percben Arsenal 2:1 vezetésben volt. Fogadni aggódok egy kicsit Arsenal tiszta győzelmére, a döntetlen nélkülire vagy a dupla esélyre alacsonyabb szorzók vannak kiírva, így a gólokra fogadok. A statisztikák azt mutatják, hogy legalább 2,5 gól eshetne a mérkőzésen. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.