Premier League 17. köre: Southampton – Liverpool, Január 04

Labdarúgás, hétfő, 2021, Január 04, Anglia, Premier League, 21:00                       

Southampton évada az idén jól beindult. Jelenleg a tabella 9.-ik helyén tartózkodik 26 ponttal és 25:19 gólaránnyal. Ha sikerülne neki győzni, azonnal a 4.-ik és 7.-ik hely közé jutna. A múlt év vége azonban nem volt sikeres számára. Az utolsó 4 meccsből csak 3 pont hasznot tudott magának biztosítani 3 döntetlenért. Sőt, csak 1 gólt szerzett bennük. Így a hétfői meccsbe nem a legjobb lelki állapotban fog menni. Ezt az egy gólját még December 16.-án szerezte a döntetlenében 1:1 Arsenal ellen. Nézzük a hazai meccsek statisztikáját, otthon 8 meccset játszottak, 13 pontot szereztek benne, 4 győzelmet,1 döntetlent és 3 vereséget szenvedtek bennük, ami ebből a szempontból a 6.-ik helyre juttatta a klubot. A gólaránya 13:9 a hazai mérkőzésekben. Southampton kádere nem rosz, de nem összehasonlítható Liverpool legénységével. Nem beszélve a támadásáról, ez a csapat 12 góllal kevesebbet szerzett, mint az ellenfele, azonban a védelme összehasonlítható, Liverpool 20 gólt kapott, Southampton 19-et. Ez, persze, nem azt jelenti, hogy Liverpool védelme alacsonyabb szinten lenne, mint Southampton védelme. 

Liverpool Southamptonba úgy utazik, mint a tabella vezető csapata. Azonban Manchester United az utolsó bajnoki meccse után utolérte, így jelenleg azonos  33 pontnak örülnek az utolsó győzelmük után Aston Villa ellen. Liverpool habozott mindkét utolsó meccsében, amikor otthon csak döntit játszott 1:1 az utolsóelőtti West Brommal, ezután pedig egy gólnélkülit Newcastle stadionján. Liverpool 16 meccsben 9 győzelmet szerzett és 6 dóntetlent, eddig egyetlen vereséget szenvedett Aston Villától a liga 4.-ik körében borzalmas 7:2 eredménnyel. A csapat támadása jól működik, 37 gólt szereztek, ami legtöbb a bajnokságon, 20 gólt kapott eddig a klub. Az idei szezon általában külömbözik az előzőktől és nem csak az angol versenyben. Liverpool ugyan csak 1 vereséget szenvedett, de a döntikből volt bőven. Az utolsó 12 meccs mérlege 6 dönti és 6 győzelem. Úgy gondolom, hogy Liverpool igyekezni fog győzni, mivel a döntetlenekből nehéz sok pontot összeszedni, az első síphangtól fogva a gólokért fognak igyekezni. 

Fogadni Liverpool győzelmére fogok. Nem engedheti még magának ez a klub, hogy pontokat veszítsen ilyen ellenfelekkel, bár néha ez a csapat is meg tud lepni. Igazán nem mondható egyik klub esetében sem, hogy a formája kimondottan jó, vagy rosz lenne. Ezért Liverpool jobb minóségére támasztom a fogadásomat. 

A mi tippünk: Liverpool győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak