Premier League 17. köre: Manchester City – Leeds, December 14

Labdarúgás, kedd, 2021, December 14, Anglia, Premier League, 21:00                     

A Leeds utolsó meccse a Chelsea stadionján nagyon meglepő volt, 3:2 volt a végeredmény. Igaz, elveszítette ezt a meccset, azonban 2 gólt szerzett a játékstílusával és harciasságával. És ezen alapul a stílusa, amelyet Bielsa edző rendel a focistáinak. Az igazság az, hogy a csapatnak hiányozni fog néhány fontos játékosa a következő meccsen. Kezdjük rögtön Kalvin Philipsel, aki a nemzeti csapat tagja is és a játékot a klubban ő alkotja. Szintén az egyéni harcokban is nagyon sikeres szokott lenni. Hiányozni fognak még a hátsó védők, de talán több változás nem lesz a csapathoz képest, amely a Chelsea ellen játszott. Ennek ellenére is a Leeds szeretné tartani a sajátos játékstílusát és őrizni a labdát, a legfontosabb számára nem engedni az ellenfelét a tizenhatos részbe. Ez a klub 16 ponttal a 16.-ik helyen áll 17:25 gólaránnyal és 3-7-6 mérleggel. A tavalyi szezonban 38 meccsben 62 gólt szereztek és 59 ponttal a 9.-ik helyen végzett. Az biztos, hogy gólokat tud szerezni, mivel az erős kluboknak is adott gólt, mint az említett Chelsea, de a West Ham és az United is kaptak. A tavalyi szezonban idegenben a Leeds 1:2 győzelmet szerzett, otthon 1:1 döntit a City ellen. 

A City a ligán az első helyen van 38 ponttal, 12-2-2 mérleggel és 33:9 gólaránnyal. Általában ez a klub nagyon jól kivédi a gólokat, kivéve ha lebecsüli az ellenfelét, ahogyan ez megtörtént az utolsó meccsben. 37 ponttal várakozik mögötte a Liverpool a hibára, hogy kielőzze. A formája az eredmények szerint jó, 6 meccset nyert meg egymás után a bajnokságon, amelyekben 13 gólt szerzett és 3 gólt kapott.  Bár az utolsó párbajában otthon a Wolves ellen nem túl meggyőző 1:0 eredménnyel. A gőztes gólt Sterling szerezte tizenegyesből. Azonban azelőtt egy nehéz meccset játszott a Bajnokok Ligáján a Lipcse ellen, végül ugyan ezt elveszítette, de a fáradság megmaradt. A City kádere egyértelműen jobb minőségű, mint a Leeds kádere. Azonban a csapat hajlamos gyengén lebecsülni a gyengébb ellenfeleket, és ekkor kapja a gólokat, ha a meccset meg is nyeri. Az erős ellenfelekkel jobban vigyáz. Lassan a gyengélkedők száma is lecsökkent. 

Most is valószinű, hogy a Leedsnek sikerülni fog gólt szerezni. A minőségét megmutatta a Chelsea ellen is. A vendégcsapat 25 gólból 14-et idegenben szerzett, így talán 1 gólt szerezni fog most is. Fogadni a győztesre nem éri meg az oddsok miatt, de a City győzelmére -1,5 hendikeppel már elfogadható szorzókkal lehet fogadni. Azonban a bátrabb fogadók arra is fogadhatnak, hogy mindkét csapat gólt szerez, ebben az esetben a szorzók magasabbak, mint 2,0.

A mi tippünk: A Manchester City győzelme -1,5 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.