Premier League 17. köre: Chelsea – Manchester C., Január 03

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Január 03, Anglia, Premier League, 17:30                 

A Premier League 17.-ik köre már a 2021-es évben játszódik a londoni Chelsea stadionján. Manchester City helyzete a bajnoki tabellán rettenetes kezdve a klub elnökétől egészen maguk a játékosokig. A csapat a 8.-ik helyen áll 26 ponttal 14 meccsből 7-5-2 mérleggel és 21:12 gólaránnyal. A 3.-ik, vagy 4.-ik helyre csak 3 pont hiányzik, ami nem olyan tragikus, mivel meccs előnyben vannak ezekhez a csapatokhoz képest. És az is igaz, hogy az utolsó vereségûk óta November végén Tottenham stadionján emelkedni kezdtek, az utolső 6 meccs mérlege 4 győzelem és 2 döntetlen. Ezekben a meccsekben csak 1 gólt kaptak. Látható így, hogy a védelmükön megdolgoztak és ez a munka meg is hozta már a gyümölcsét. 

Azonban Chelsea még ha 2 hellyel magasabb poziciót foglal a tabellán azonos pontszámmal, mégis roszabb helyzetben van, mivel már ezek a pontok 16 meccsből származnak. A gólaránya 31:18, mérlege 7-5-4. Nem is annyira a vereségekről lenne szó Arsenallal vagy Wolves -el, sem hogy pontokat veszített Aston Villával, hanem a játékuk kifejezéséről, amely igen csak tragikus. Az erősítéseiből talán csak Mendy kapust jelölhetnénk pozitívan, vagy talán még Silva-t is. De Hawerzet vagy Wernert? Teljes baklövés volt az egész. Nyíltan kezdenek beszélni Lampard távozásáról, ami biztosan nem hat pozitívan a csapat nyugalmához. Helyette Tuchelnek kellene érkezni, de jó lesz a helyzete arra, hogy helyettesíteni tudja a halhatatlan legendát? Biztosan nem. Lampard mint ha este a kalapból sorsolná a játékosok neveit, hogy ki hol fog játszani. Egyszer Werner az élen, máskor a bal oldalon, Giroud az élen, majd Abraham az élen, ezután kipróbáljuk, mit tud Mount mutatni, stb.,stb. Ez így nem működik. Az utolsó 5 meccsben 1 győzelmet szerzett otthon West Hammal 3:0. Ezen kívül még Aston Villával szerzett 1 pontot 1:1 döntetlenért otthon, és a többi meccse 3 vereség volt idegenben, Arsenal, Wolves és Everton ellen. 

Guardiola kijelentette, hogy nagyon nehéz motiválni a játékosokat, amikor a meccsek olyan gyakran egymás után játszódnak, kezd megjellenni egyfajta  kedvtelenség a csapatnál. De talán ő megtalálta a módját, hogyan motiválni a focistáit, hogy harcoljonak minden pontért és ez az óriási külömbség a két klub között. Fogadni City győzelmére fogok, azonban mégis csak bebiztosítom a fogadásomat döntetlennel, amikor a tét vissza jár. Sok szerencsét. 

A  mi tippünk: Manchester City győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.