Premier League 17. köre: Chelsea – Everton, December 16

Labdarúgás, csütörtök, 2021, December 16, Anglia, Premier League, 20:45               

Két hete a Chelsea még vezette a Premier League tabelláját, azonban a 3:2 veresége miatt a West Ham stadionján és azelőtt a döntetlene miatt az Uniteddel lecsökkent a 3.-ik helyre. Így már 5 pontot veszít az első Cityhez képest, azonban ez már lejátszotta a 17.-ik meccsét. A Chelsea balsikereinek az oka Kante és Kovacic középpályások, akik hiányoztak a meccseken. Ez a két játékos alkotja általában a játékot. A védelemben még Chilwell hiányozott. A hírek szetint Kante az Everton ellen játszani fog, mellette Loftus-Cheek játszik, aki különleges jó formában van. Az 5 pont nem olyan sok, hogy ezt lehetetlen lenne behozni, biztosan harcolni fog azért, hogy ismét az első helyre jusson. Már 2 meccs lejátszása után is sok minden változhat. Tuchel edző a legerősebb csapatot küldi harcolni a pályára. A Chelse védelme a 2.-ik legerősebb a ligán, csak 11 gólt kapott 16 meccsben. Eddig 36 pontot és 38 gólt szereztek, a mérlege 11-3-2. A 4.-ik helyhez képest elégé kényelmes  7 pont előnye van, nem beszélve arról, hogy az Arsenal ott szintén már 17 meccset játszott le. 

Az Everton az utolsó 10 meccsben pokoli balsikereknek nézett szembe. Ennek a fő oka az, hogy sok kulcsfontosságú játékosa hiányzik. Elsősorban a 2 védő Mina és Digne. A pálya közepéről Townsend és Allan, sőt a támadásban Calwert-Lewin, aki a múlt szezon legjobb gólszerzőihez tartozott. És Richarlison sem lép a pályára, így óriási hátrányban lesz ez a klub. Az utolsó 10 meccsében csak 1 győzelmet szerzett és 2 döntetlent. Otthon az Arsenalt verte meg 2:1, a Tottenhammal 0:0 otthon és az United stadionján 1:1 eredményeket szerzett. Öszesen 18 pontja van, 20 gólt szerzett és 28 gólt kapott. A mérlege 5-3-8, ez a 14.-ik helyre elég. Valószinű, hogy most nem szerez pontot, így mögötte a Southampton 17 ponttal megelőzheti már a következő körben, mivel otthon játszik szombaton a Brentfordal. A kölcsönös mérkőzések statisztikája nem lenne alkalmazható nagyon az elemzésre, ha az Everton otthon játszaná a meccset, az utolsó 2 szezonban otthon a Chelseat megverte. Azonban idegenben már hosszú évek során nem volt képes megverni őt. Ez most is folytatódik. 

Melyik lehetőség a lagjobb a fogadáshoz. Természetesen, többet is lehet választani. A Chelsea győzelmétől fogva nagyon alacsony szorzókkal, tehát érték nélkül, folytatva a hendikepen át, ahol például a győzelmére -1,5 hendikeppel a szorzónak már van értéke. A gólokra sem nem nagyon érdemes fogadni, ha alacsony számú gólt fogadunk a meccsen, több gólt meg kockázatos lehetne. Azonban mindenki választhat, én maradok a hendikepnél, ez talán elfogadható.

A mi tippünk: A Chelsea győzelme -1,5 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.