Premier League 16. köre: Tottenham – Fulham, December 30

Labdarúgás, szerda, 2020, December 30, Anglia, Premier League, 19:00            

A Premier League év utolsó körében találkozik Tottenham és Fulham. A két csapat a tabella ellenkező oldaláról származik. A házigazda az 7.-ik helyen 26 ponttal 7-5-3 mérleggel és 26:15 gólaránnyal. Előtte áll Chelsea szintén 26 ponttal, de már 16 lejátszott meccsel, az 5.-ik helyen Aston Villa 14 meccsel és 26 ponttal, mögötte 14 meccsben Manchester City szintén 26 pontot szerzett. A 2.-ik és 9.-ik helyen minimális a pontok külömbsége a csapatok között, zsúfolt a tabella errefelé. Otthon 7 meccset játszott 3-2-2 mérleggel 10:8,  gólaránnyal. Utoljára Wolves csapatával játszott, már úgy nézett ki a dolog, hogy 1:0 győzelmet szereznek, de a 86.-ik percben Wolves nagy erőfeszítésének köszönhetően megérdemelten 1:1 re változott az eredmény. Így Tottenham már 4 meccsben egymás után nem ízlelte a győzelmet. Azelőtt Leicestertől kapott ki otthon 0:2 és Liverpoolban 2:1. Crystal Palace stadionján 1:1 döntetlent szerzett. Nem mindegyik meccsben voltak azonban a roszabb csapat. Csak a gólhelyzeteit nem tudta gólokra valósítani, és gólok nélkül nincsen győzelem. Nem beszélve arról, ha néha a saját kapujába téved el a labda néhány szerencsétlen mozdulat után, amikor például Alderweireld ütközött a fejével Vardyval. Mourinho legénysége talán úgy véli, hogy itt az ideje ismét győzelmeket szerezni mint a sorozatban 10 meccs vereség nélkül, amikor ebből 7 volt a győzelem. 

Fulham az első kieső helyen áll a tabellán, a 18.-ik helyen áll, 15 mérkőzésben 11 pontot szedett össze 2 győzelemért és 5 döntetlenért. A vereségeiből 8 volt. Idegenben 7 meccsben 1 győzelmet és 2 döntetlent szerzett, 4 vereséget szenvedett. A gólaránya 7:11. Az utolsó 5 mérkőzésében 4 döntetlent szerzett, ebből hármat otthon. Erős és átlagos csapatokkal, Liverpool, Southampton, Brighton, Newcastle. Fulham minőségét sem nem lehet összehasonlítani Tottenhammal, bár tudnak meglepetést okozni erős kluboknak is. 

A statisztikai adatokból látható, mint ha Tottenham formája csökkenne és Fulhamé pedig emelkedne. Minden erre utal a két csapat utolsó mérkőzéseit nézve. De Tottenham már szeretne végre 3 pontot szerezni, és mikor, ha nem most, amikor gyenge ellenféllel játszik. Ez azonban meg tud lepni erős csapatokat is, de bízok benne, hogy most ez másképen lesz. Fogadni Tottenham tiszta győzelmére fogok. 

A mi tippünk: Tottenham győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak