Premier League 16. köre: Everton – Manchester City, December 28

Labdarúgás, hétfő, 2020, December 28, Anglia, Premier League, 21:00                 

A Premier League 16.-ik körében találkozik Everton és Manchester City. Evertonnak 3 ponttal van kevesebb a második helyen, mint az első Liverpoolnak, aki vasárnap csak 1:1 döntetlent szerzett, így a javasolt -1,5 hendikepről szó sem volt. És 3 ponttal van Evertonnak több, mint Manchester Citynek a 6.-ik helyen. Azonban City 1 meccsel kevesebbet játszott, így körülbelül egy szinten vannak. A kiemelt csapat City, de Everton esélyei szerintem magasabbak, mint ahogyan ezt a bukmékerek látják. City idegenben erős ellenfelekkel nem tud sikeres lenni, a tavalyi évadban Liverpool, Chelsea, United, Tottenham, Wolves, vagy például Southampton és Norwich elleni meccsben is vereséget szenvedtek. Az FA Kupán pedig Arsenal verte meg idegenben, ami után kiesett a versenyből. Az idei évadban sem nem híresek a teljesítményei idegenben, 7 meccsből csak hármat nyertek meg, ezekben a meccsekben 7:5 a gólaránya. Ennek ellenére ez a klub még mindig a legjobbak közé tartozik nem csak Angliában, hanem Európában is. Ezt a klub tulajdonosainak köszönheti, akik óriási összegeket fektetnek a klubba és ez az eredményein is mutatkozik. Olyan sztárok játszanak itt, mint Gabriel Jesus, Silva, Mahrez, Cancelo, Laporte, vagy Fenrandinho. Klub a minőségét a Bajnokok Ligája alap csoportjaiban is megmutatta, előnnyel megnyerte a csoportot, 6 meccsből 5 győzelme és 1 döntetlene volt és csak 1 gólt kapot ezekben a meccsekben. 

Everton kiválóan lépett az évadba, 7 győzelme volt egy sorban minden versenyt beleértve, ezután a következő 7 meccsből csak 1 győzelme volt. De most ismét jó formában van, az utolsó 5 meccsből négyet megnyert, Chelsea, Leicester, Arsenal, és Sheffield csapataival. Az ötödik meccset United-el játszotta, ahol még a 88.-ik percben 0:0 volt az állás. Annak ellenére, hogy Everton a tabella 2.-ik helyén van, látva a teljesítményeit a pályán nem vagyok meggyőződve, hogy harcolni fog végül a legjobbak között. Például az angol kupán otthon Manchester Uniteddel 0:2 vereséget szenvedett és teljesen megérdemelten. United dominált a pályán a meccs egész folyamán. Everton utolsó meccsében a gyengécske Sheffieldet verte meg csupán 1:0 eredménnyel. 

Bár Everton otthon győzhetne bebiztosítva a tippet döntetlen nélkül, jobban bízok City minőségében, remélem, ezúttal nem tévedek.

A mi tippünk: Manchester City győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak