Premier League 16. köre: Arsenal – Southampton, December 11

Labdarúgás, szombat, 2021, December 11, Anglia, Premier League, 16:00                       

Bár a házigazda a szezont nagyon rosszul kezdte, mindenki emlékezhet az első 3 meccsére a Premier Leaguen, amikor 3 vereséget szenvedett, 9 gólt kapott és nem szerzett egyet sem, még a gyengébb Brentfordal sem. Ezután egy sikeresebb időszak következett 6 győzelemmel és 2 döntivel, azonban az utolsó 4 meccsben ismét 3 vereséget szenvedett, csak a Newcastlet verte meg otthon. Kikapott a Liverpooltól, az United-től és az Evertontól is az utolsó bajnoki meccsben. A legnagyobb kudarca talán a Liverpool stadionján történt, 4 gólt kapott és ismét nem szerzett egy gólt sem. Ebben a szezonban csak egy erős ellenfelet győzött le, ez a Tottenham volt a sikeresebb időszakában. A meccs az Unitednél kiegyensúlyozott volt, azonban Ronaldo döntötte el az eredményt a házigazda javára tizenegyesből. Az utolsó meccsben vezettek az Evertonnal, egészen a 79.-ik percig, amikor Richarlison egyenlített és a 92.- ik percben Demarai Gray szerzett gólt, így az Arsenal ismét pont nélkül utazott haza. Mint ha ismét válságba került volna, bár jó a kádere és a játéka is. A tabella 7.-ik helyén áll 23 ponttal, 18:22 gólaránnyal, 7-2-6 mérleggel. A csapat legjobb gólszerzői Smith Rowe 5 góllal és Aubameyang  4 góllal. 

A pálya túloldalán a Southampton áll 16 ponttal a 16.-ik helyen, 14:21 gólaránnyal és 3-7-5 mérleggel. Ez a klub egészen jól kezdte a szezont, ha figyelembe vesszük azt, hogy az első 5 meccs közül négyben dóntetlent szerzett, de erős klubokkal. Otthon 1:1 Uniteddel, 0:0 a West Ham-al és 0:0 a City stadionján. Azonban csak 3 győzelmet szerzett, és ez kevés, hasonló gyenge klubokkal. Az utolsó 4 meccsben 2 vereséget szenvedett a Norwichtól, aki az utolsó, és a Liverpool stadionján. Az utolsó 2 meccse otthon döntetlen volt, 2:2 a Leicester és 1:1 a Brighton ellen. Tavaly a 15.-ik helyen végzett 43 ponttal. Az idén nyilvánvaló, hogy kevésbé sikeres, mivel fenyegeti a veszély, hogy jövőre kiesik a versenyből. Már csak 6 pont előnye van a kieső zónától. Ha hamarossan nem javul a játéka, a leggyengébb csapatok is megelőzik a tabellán, amit a Norwich példáján is láthatunk. 

Fogadni egyértelműen az Arsenal győzelmére fogok. A bukmékerek szép szorzót írtak ki erre a lehetőségre, ez talán az utolsó 2 vereségének köszönhető. A sérülése után végre Xhaka is visszatér a csapatához. Az Arsenal otthon erős, 23 pontból 16 pontot otthon szerzett, míg a Southampton idegenben az idén csak 5 pontot, és nem gondolom, hogy éppen az erős Arsenal stadionján szerezne pontokat. A vendég csapatot legyőzni a legjobb lehetőség a házigazda számára bebizonyítani, hogy a legjobb klubok közé tartozik Angliában.

A mi tippünk: Az Arsenal győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak