Premier League 15. köre: Liverpool – W. B. A., December 27

Labdarúgás, vasárnap, 2020, December 27, Anglia, Premier League, 17:30          

Liverpool a múlt hétvégén befejezte a várakozást a győzelemre idegenben hosszú 5 meccs után. És nem is akármilyen eredménnyel. A 13.-ik Crystal Palacet verte meg 0:7! És ellenkezőleg, otthon igyekezni fog folytatni a sorozatot, amely már 66 meccset tartalmaz vereség nélkül, benne 55 győzelem és 11 döntetlen van. Ezekben a meccsekben átlagban 2,65 gólt szerzett. Otthon az idén Liverpool mind a 7 bajnoki meccsét megnyerte annak ellenére is, hogy ötben még az első félidőben gólt kapott. Egymás után már 13 újoncot megvert otthon, miközben 9 meccsben nem kapott gólt sem. Átlagban 2,54 volt a gólkülömbség. Liverpool jelenleg a legjobb angol klubokhoz tartozik a Premier League versenyen, nem is csoda, ha olyan játékosok vannak a soraiban, mint Mane, Firmino, Wijnaldum, Alexander-Arnold, Robertson, Salah, vagy a kiváló brazil kapus Alisson, aki Európában a legjobbak közé tartozik. Azt, hogy Liverpool jelenleg kiváló formában van nem csak a magas győzelme bizonyítja a múlt hétvégén, hanem az utolsó előtti meccse is az erős Tottenhammal, amelyet otthon 2:1 eredménnyel verte meg. Már csak szokásból írom, hogy a tabellán az 1. helyen van 31 ponttal, 9-4-1 mérleggel és 36:19 gólaránnyal. 

Együtt Sheffield United csapatával W.B.A. azok a klubok közé tartozik, amelyek idegenben az outsaider szerepében még nem nyertek. Így a vendégek az utolsó 10 év legroszab évad nyitását élték át. A második legroszabb klub az idegenben játszott meccsek szempotjából nézve, legalább az utolsó háromban nem veszített nagyobb gólkülómbséggel, mint 2, vagy több gól, ami az idén 4 alkalommal történt meg. Ugyanez történt neki Anfielden is az utolsó 4 találkozójában is. Összefoglalva a leírottakot, W.B.A. 14 meccs után a 19.-ik helyen van 7 ponttal, 1-4-9 mérleggel és 10:29 gólaránnyal. Az első nem kieső csapatra 5 pont vesztessége van. 

Mit mondani a végén. Olyan két csapat áll egymással szemben, amelyet semmiképpen sem nem lehet összehasonlítani. Remélem, hogy ha van is 4 pont előnye Liverpoolnak a második Leicesterhez képest, ezt a meccset komolyan veszi és nem becsüli alá a gyenge ellenfelét. Otthon Liverpool verhetetlen már nagyon hosszú idő óta, W.B.A. meg idegenben nem győzött. Ezért is fogadok hendikepre. 

A mi tippünk: Liverpool győzelme -1,5 hendikepben – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak