Premier League 14. köre: Newcastle – Norwich, November 30

Labdarúgás, kedd, 2021, November 30, Anglia, Premier League, 20:30                      

Hasonlóképpen, mint az időjárás, a hangulat is rohamosan romlik a Newcastle klubjában. Míg nagy tervekről álmodoznak a klubban, hogy hogyan és mikor vásárolnak maguknak kiváló játékosokat, egyre jobban fenyegeti őket a 2.-ik liga. A Newcastlenek feltétlenül győznie kell ebben a meccsben, ez a meccs 6 pontról szól, mert ha az ellenfele fog győzni, akkor már 6 pont fogja választani a Newcastlet az utolsóelőtti helytől. A tavalyi szezont a 12.-ik helyen fejezte be, bár tavaly sem kezdte jól a szezont. Csak a szezon vége felé emelkedtek feljebb. Így kezdték a szezont az idén is. Vereséggel. Az egyetlen dolog, aminek örülhetnek az, hogy azért tudnak gólokat szerezni. A gólaránya 15:29. Igaz, senki nem kapott annyi gólt, de ami érdekes, az Arsenal is 15 gólt szerzett eddig 13 meccsben. A keddi vendégei például csak 7 gólt. Ami a baj, hogy nem szerzett a klub egyetlen győzelmet sem. A mérlege 6 dönti és 7 vereség. Eddig csak 3 klubnak nem lőttek gólt, ez a Chelsea, az Arsenal és az Aston Villa. Minden más eddigi ellenfele kapott gólt, például az 1. körben West Ham, majd Manchester United is és a gyengébb csapatok. 

A Norwich helyzete sem nem rózsás. Csak 9 pontja van és csak 2 győzelmet és 3 döntit szerzett, a többi meccs vereség volt. Nála azonban a probléma, hogy képtelen gólt szerezni. A gólaránya 7:27. Senki nem szerzett kevesebb gólt. Ez a klub is rosszul kezdte a szezont. Az első 6 bajnoki meccset mind elveszítette, és csak 2 gólt szerzett bennük. Azonban október elején jött a Burnley stadionján az első dönti gólok nélkül, ezt követte egy másik otthon a Brighton ellen, szintén nem esett gól. Ezután idegenben játszott a Chelsea ellen, ahol egy brutális 7:0 vereséget szenvedett, majd otthon még a Leeds verte me, de 1 gólt szerzett a Norwich is. November elején a Brendford stadionján az első 1:2 győzelmét ünnepelte, ezt követte egy másik otthon szintén 2:1 a Southampton ellen. Utoljára otthon a Wolves ellen játszott 0:0 döntit. Ebből látni, hogy egy kicsit javulnak az eredményei, de a játéka is. A két klub utolsó 5 meccsében 2 döntit láthattunk, 2 alkalommal a Newcastle győzött és egyszer a Norwich. Azonban a Newcastle utoljára egy baráti találkozóban. 

Ez mind arra mutat, hogy a vendég csapat valamivel jobb minőségű, az utolsó meccsekben a formája egyértelműen emelkedett, 7 pontot szerzett az utolsó 3 meccsben. Ez nem mondható el a házigazdáról, aki csak 2 pontot szerzett ezekben. Így meglehetősen egy kiegyensúlyozott mérkőzést várhatunk, a bukmékerek a házigazdát hozzák szerintem túlságosan előnybe. Hiába van nagy szüksége győzni. Fogadok jó szorzóval arra, hogy a vendégek nem veszítik el a meccset. 

A mi tippünk: A Norwich győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.