Premier League 14. köre: Chelsea – West Ham, December 21

Labdarúgás, hétfő, 2020, December 21, Anglia, Premier League, 21:00               

Karácsonyig a Premier League be szeretné hozni a késését, ezért a klubok kénytelenek gyakrabban mérkőzést játszani, mint általában. Chelsea, a híres londoni klub, évről évre a legjobb angol klubok közé tartozik, és az idén sem nincsen ez másképen. A Bajnokok Ligája csoportok szakaszában szuverén módon bírkózott meg a kihívásaival. Egyetlen vereséget sem nem szenvedtek 6 mérkőzésben és csak 2 gólt kapott bennük. Már 5 meccs után be volt biztosítva számára az első hely. Ha az ember belegondol és megnézi a focisták listáját, akik rendszeresen játszanak a klub meccseiben, nem is csoda. Werner, Giroud, Kante, Mount, vagy a kiváló Pulišič nagy játék minőséggel rendelkeznek. Azonban Chelsea a hazai versenyen csak a 8.-ik helyet foglalja a Premier League tabelláján, mivel nem ez az, amit célnak tűztek volna ki maguknak, nagy a motivációjuk minden lehető, de kevésbé lehdtő meccset is megnyerni. Eddig 13 meccsben 22 pontot szereztek, ez 9 ponttal kevesebb, mint az első Liverpool 31 pontja, bár Liverpool már 14 mecset játszott. Chelsea mérlege 6-4-3 és 26:14 a gólaránya. Otthon 6 meccset játszott, 11 pontot szerzett bennük. A mérlege itt 3 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség. Meg kell említeni a klub utolsó meccsét is, amikor a 10.-ik Wolvestól 2:1 vereséget szenvedett idegenben.

Az ellenfelük West Ham lesz, a klub, amely az idén egyáltalán nem játszik rosszul. Különösen a cseh erősítései Souček és Coufal hoznak örömet a skót trénernek Moyesnek. Ennek ellenére a játékuk minősége nem éri el Chelsea minőségét. Az utolsó bajnoki mérkőzése ennek bizonyítéka volt. Annak ellenére, hogy Crystal Palace nem tartozik az angol csapatok csúcsához, West Ham csak 1:1 döntetlent tudott velük szerezni, bár élvezte a hazai pálya előnyét is. És annak ellenére is, hogy Crystal Palace az utolsó 20 percét csak 10 játékossal fejezte be, mivel Benteke büntetést kapott. West Ham csak 2 lövést tudott küldeni a kapura az egész meccs folyamán. A tabellán közvetlen Chelsea mögött áll a 9.-ik helyen 21 ponttal, 6-3-4 mérleggel és 21:16 gólaránnyal. Idegenben 6 meccsben 10 pontot szerzett, 3-1-2 a mérlege és 11:8 a gólaránya. 

Fogadni Chelsea győzelmére fogok még akkor is, ha az utolsó meccseiben nem nagy teljesítményeket mutatott. Mégis csak a klub minősége magasabb szinten van, mint az ellenfelénél.

A mi tippünk: Chelsea győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.