Premier League 14. köre: Aston Villa – Manchester City, December 01

Labdarúgás, szerda, 2021, December 01, Anglia, Premier League, 21:15                

Ahogyan manapság szokásos, az Aston Villa is nem olyan régen edzőt cserélt. A legendás Steven Gerrard edzi most a klubot, aki a Liverpool mezében játszott és ismert volt a hosszú lövéseivel. Amióta edzi a klubot, a csapata két győzelmet szerzett, otthon a Brightont verte meg 2:0, és idegenben a Crystal Palacet 1:2. Azonban ezek elótt 5 vereséget szenvedett egymás után. Gerrard a klubnak a minőséget hozta, de a klub formája nagyon alacsony szinten van. Sok tennivaló vár a trénerre, meg a játékosaira. Jelenleg csak a 13.-ik helyen van 16 ponttal, 5 győzelmet, 1 döntit és 7 vereséget szerzett 13 meccsben. A gólaránya 18:21. A klub előnye az, hogy a játékosai jó minőségűek, bár nem lehet ezeket összehasonlítani a vendégek focistáihoz, mégis csak veszélyeztetni tudják az ellenfelét. Hiszen néhány hete a Manchester Unitedet is idegenben megverték. Igaz, hogy az United formálya akkoriban siralmas volt. Tavaly a klub a 11.-ik helyen végzett 55 ponttal, az idén biztosan magasabb ambiciói vannak. 

A City tavaly megnyerte a bajnoki címet, és biztosan szeretné az idén is. De előtte uralkodik a Chelsea, ugyan csak 1 pont előnnyel, de mégis. Így a Citynek nem szabad elkövetni hibát, mert csak távolodna a céljától. Az utolsó 3 bajnoki meccsét megnyerte, ezekben csak 1 gólt kapott, de azelőtt 0:2 vereséget szenvedett otthon a Crystal Palace klubtól. Ez sokkoló volt. Még a tippelők számára is. És a legelső meccsét az idei szezonban szintén 1:0 vereséggel kezdte a Tottenham stadionján. Ezen kívül még 2 döntiben veszített pontokat, otthon a Southamptonnal 0:0 és Liverpoolban 2:2. A gólaránya 27:7. A második legjobb klub a védelemben, előtte a Chelsea van csak 5 góllal. A gólszerzésben azonban lemarad a csúcstól, itt csak a 3.-ik legjobb klub. Ami érdekes, Jack Grealish érkezett a City-hez éppen az Aston Villától. Azonban valószínűleg együtt De Bruyne-vel éppen gyengélkednek, így nem láthatjuk, hogyan játszik a volt társai ellen. Ami probléma a csapatnál, az egy jó minőségű és megbízható gólszerző, mint Aguera volt, aki elhagyta a klubot. 

Nem várok most semilyen sokkoló eredményt. A vendég csapat minősége határozottan magasabb szinten van, mint a házigazdánál. De itt is vannak jó minőségű játékosok, akik meg tudják lepni az erősebb ellenfeleket is. A kérdés, hogy melyik lehetőséget választani a fogadáshoz. A vendégek győzelmére az oddsok nem túl magasak, de még játszhatóak. -1,0 hendikeppel magasabb szorzóval lehet játszani, ha csak 1 gól külömbségével győznek, a tét visszajár, ha többel, nyerünk. 

A mi tippünk: A Manchester City győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.