Premier League 13. köre: Wolves – Chelsea, December 15

Labdarúgás, kedd, 2020, December 15, Anglia, Premier League, 19:00                

A Premier League 13.-ik körében Chelsea a Molineaux Stadiumra utazik egy összecsapásra Wolves klubbal. Ugyan Chelsea a verseny elején nem kerülte el a megbotlásokat, jelenleg 12 forduló után csak 3 pont hiánya van az első Tottenhamhoz képest. Az évad eleje előtt néhány jó játékost sikerült magának bebiztosítani, mint Thiago Silva, Mendy, Werner, Ziyech, Havertz, Chilwell, akiknek be kellene biztosítani a trófeák visszatérését a  Stamford Bridgere. Azonban Chelsea az utolsó mérkőzését Evertonban a hétvégén 1:0 elveszítette. A problémát ebben a mérkőzésben a szárnyak okozták. Itt hiányzik a kreativitás. Ziyech a sérülése miatt hiányozni fog a keddi meccsben, és éppen ő tudna ezzel megbírkózni. Azonban az elvárásokhoz képest Havertz meccstől meccsig rosszabb teljesítményt mutat, bár fiatal, nem fejlődik. Hiába volt a legdrágább erősítés. Az Everton elleni meccsben semmit sem tudott kitalálni, állandóan veszítette a labdát, mint ha egyáltalán nem harcolt volna. Pulišič és Ziyech nem tudnak mindent megmenteni. Itt van még Werner, Lampard tréner a szárnyakra szokta állítani, de a munkáját akkor végezi jobban, ha a pálya közepére jut. Kanté, Mount, Kovačič már hagyományosan jól játszottak a védelemben hátul. Az utolsó előtti meccsben Leeds ellen egyértelműen jobb csapat volt, otthon 3:1 győzelmet szerzett, az ellenfelét állandó nyomás alatt tartotta. 

Kedden Wolves áll Chelseanek ellen, olyan csapat, amely problémák nélkül tud gólokat szerezni. Az utolsó 8 meccsből 6 alkalommal volt ebben sikeres. Sőt, egy nemrégi novemberi bajnoki körben Arsenalt verte meg 2:1 idegenben. Azonban a védelme az, ahol van mit javítani. Nagyon gyakran követ el hibákat, ezt bizonyítja a párbaja Liverpool ellen is, amelyet 4:0 veszített el. Összefoglalva, az utolsó 6 bajnoki mérkőzésből csak a Crystal Palace elleni meccsben nem kapott gólt, ezt 2:0 győzelemmel fejezte be. Wolves nagyon kellemetlen ellenfél tud lenni, de Raul Jimenez támadó ezúttal hiányozni fog a meccsben. 

Hogy Chelsea lesz a győztes ebben az erőmérésben, kétségtelen. Azért is, hogy nem engedheti meg magának veszíteni a pontjait gyengébb ellenfelekkel, bár ahogyan már említettem, Wolves kellemetlen tud lenni. Fogadni a győzelmére fogok, remélem, nem maradok csalódott. 

A mi tippünk: Chelsea győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.