Premier League 13. köre: Sheffield Utd. – Manchester U., December 17

Labdarúgás, csütörtök, 2020, December 17, Anglia, Premier League, 21:00                

Egymás ellen áll két nagyon külömböző minőségű csapat külömböző formában az angol bajnokságon. Mindegyikünk tudja, hogy United teljesítményei nagyon ingadoznak az utolsó időkben. Ennek bizonyítéka a győzelmei PSG és Leipzig ellen, és az elrontott párbajai Baseksehirel, Arsenallal vagy Tottenhammal. Azért a hazai bajnokságon nem áll olyan roszul, mint ahogyan ez az első látásra kinéz. A 8.-ik helyen vannak 6-2-3 mérleggel, 19:17 gólaránnyal és 20 ponttal. Az első helyre 8 pont hiánya van, de 2 meccsel kevesebbet játszott. Meg kell jegyeznem, hogy a csapatot mentik a mérkőzései idegenben, ahol mind az 5 meccset megnyerte. A góljai töbségét is idegenben rúgta, 16-ot. Ez az összes megszerzett gólok és pontok 75%-ka. Hihetetlen. Ellenkező a helyzete otthon, ahol csak 1 győzelmet szerzett 1:0 West Brom ellen, 2 döntetlent Manchester City és Chelsea ellen, mindkét meccs gólok nélkül végződott. Otthon a vereségeiből volt a legtöbb, 3 alkalommal, utoljára 0:1 Arsenallal, azelőtt Tottenhammal 1:6, és a bajnokság első meccsében 1:3 Crystal Palace ellen. Azonban most idegenben játszanak, ahol az idén egyértelműen vezetik a táblázatot Leicester előtt, amely csapat 6 meccset játszott és szintén 15 pontot szerzett bennük. 

United Sheffieldnek áll szemben. Ez a klub tavaly lépett a nagy bajnokság világába, és mint újonc, nagyon sikeres volt. Egészen más a helyzete az idei évadban. A táblázatban a legalacsonyabb helyen kuporog egyetlen pontocskával 12 meccsből. Ezt a pontját is még Október felében szerezték a döntetlenért 1:1 otthon  Fulham ellen. A meccseiben 5 gólt rúgtak és 21-et kaptak, nem sok hiányzik ahoz, hogy a legroszabb védekező csapat legyen a versenyen. A támadásban nyilvánvaló, hogy a legroszabb csapatnak van minősítve, sőt, az utolsó 4 bajnoki párbajában csak 1 gólt szereztek. Az utolső 10 kölcsönös találkozóból nyolcat Manchester United nyert meg. 

Ahogyan látható a tényekből, Manchester Unitednek nem szabadna problémája lenni győzni egy ilyen csapattal. Azonban úgy, mint a bukmékereknél, bizonytalanít az információ az ingadozó teljesítményéről. Bár nem gondolom, hogy Manchester győzelmén kívül más eredmény is szóba jöhetne. Fogadni ezért a győzelmére fogok. 

A mi tippünk: Manchester United győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.