Premier League 13. köre: Chelsea – Manchester United, November 28

Labdarúgás, vasárnap, 2021, November 28, Anglia, Premier League, 17:30                  

Ez a meccs lesz az angol Premier League hétvégi slágere. A német Tuchel edző nagyon jó munkát végez, mivel a Chelsea ereje az idén hihetetlen. Kiváló formában van és a játékuk nagyon célszerűen van vezetve. Az ellenfeleit nem nagyon engedi játszani, vagy valami fontosat kitalálni. És ha igen, akkor a kapuban a kiváló Mendy szinte mindent kivéd. A támadói gyors ellentámadásokból tudnak szerezni gólokat. Azonban számos bünyetőrúgást is kiharcoltak maguknak, ezeket meg nyugalommal Jorginho teszi sikeressé. James, Chalobah és Odoi is kiváló formában vannak, éppenn James megállíthatatlan az utolsó 2 meccsben. A klub védelme a legjobb, 12 meccsben csak 4 gólt kaptak. A City 6 gólt kapott, aki a második legjobban védekező klub az angol bajnokságon. A héten a Bajnokok Ligáján a Juventusszal játszott visszavágót. Míg az első meccsben váratlanul Olaszországban kikaptak, hiába játszottak jobban, a héten fordult a helyzet, amikor a Stamford Bridge stadionon 4:0 eredménnyel verte meg az ellenfelét. 

Az utolsó bajnoki 4:1 vereség után Ole Solskjaer trénernek össze kellett pakolnia a cuccait és elhagyni a Manchester United csapatát. Carrick, volt játékos lépett a helyére, akinél azonban szintén hiányoznak a sikerek. Az United semmiben nem volt jobb, mint az ellenfele Watford, megérdemelt volt a veresége. Ezután a héten a liga szünetben a spanyol Villareal stadionján játszott meccset a Bajnokok Ligáján. Ezt már az új edzővel megnyerte 2:0, de a spanyolok a 75.-ik perctől jobbak voltak. Ismét Ronaldonak kellett megmenteni a meccset, a hosszabbításban meg Sancho szerzett gólt. Az is besegített az angol klubnak, hogy a spanyol focisták valahogyan nem tudták befejezni az egyes akciókat. Az United leggyengébb pontja a védelem. A gólaránya 20:21, 1 góllal kapott többet, mint amennyit szerzett. Maguire és Varane fognak hiányozni. A tabellán a 8.-ik helyet foglalja 17 ponttal. A szezont győzelmekkel kezdte, itt-ott becsúszott egy dönti, de ezeket a meccsek inkább csak gyengébb ellenfelekkel játszották. Amikor az erősebb klubokkal kellett teljesíteni, mutatkoztak a problémák. Az erősebb klubokból csak a Tottenhamot verte meg, ami ez volt az egyetlen győzelme az utolsó 7 bajnoki körben. 

Szép szorzóval a házigazda győzelmére lehet fogadni szinte kockázat nélkül. Aki bátrabb, fogadhat -1,0 hendikeppel is, a szorzók ebben az esetben túl haladják a 2,0 értéket. Ez azt jelenti, ha a házigazda 2, vagy több  gólkülömbséggel nyeri meg a meccset, nyerünk. Ha csak 1 góllal, visszajár a tét. 

A mi tippünk: A Chelsea győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.