Premier League 13. köre: Arsenal – Southampton, December 16

Labdarúgás, szerda, 2020, December 16, Anglia, Premier League, 19:00           

Egy nagyon gazdag hetet élünk át. A koronavírus miatt az angol Premier League 2 fordulót játszik le. Arsenal ugyan sikeres az Európa Ligán olyan klubokkal, mint Dundalk, Rapid Wien vagy Molde, de másképen az eredményei a hazai bajnokságon katasztrófálisak. Az utolsó szép meccsét Tottenham ellen játszotta a bajnokságon az Észak-Londoni derbin, de itt is 2:0 veszítettek. Azelőtt Wolves-el veszítettek, Leeds ellen pedig döntetlent játszottak, aminek örülhetnek tekintettel arra, hogy mennyi kapufát lőtt még az ellenfele. Igazán nagy nyomás alatt voltak az egész meccs folyamán. Azonban az egész szezon folyamán gyenge teljesítményeket nyújtanak, ezt az eredményein is láthatjuk, 12 kör után a 15.-ik helyen állnak 13 ponttal és 10:15 gólaránnyal. Egy ilyen gazdag klubtól ezek siralmas eredmények. Az utolsó meccsben Aubameyanget Arteta végre a csapat élére állította, ahová tartozik, de tragikomikus módon végződött az egész, amikor öngólt rúgott a csapatának. A klub le van gyengítve, Bellerin védő és Xhaku piros lapokat kaptak. Pihenni csak 1 napot tudtak, ezután még Everton vár rájuk szombaton és Manchester City egy hét múlva. A fáradt és legyengült legénységnek harcolnia kell a pontokért Saints focistáival. 

Southampton Arsenal teljes ellenkezője. Csalódás helyett meglepetés. Vonzó, hatékony labdarúgást játszanak, támadó jellegű, és kellemes figyelni a meccseit. A tabella 4.-ik helyét foglalják el 23 ponttal 24:17 gólaránnyal. Vannak ugyan nála is problémák, néha nem tudja megőrizni a saját kapuját, de leginkább az ellenfelét semmisíteni tudják a lövéseivel. Danny Ings, a csapat legjobb gólszerzője, tért vissza a csapathoz. A második félidőben lépett a gyepre Brighton ellen és azonnal a győztes büntetőt rúgta be – 1:2. Emellett tovább is nyomást gyakoroltak az ellenfelükre. Az utolsó meccsükben is Sheffield ellen pótolhatatlan volt és a játékával veszélyeztette ezt a klubot. Azelőtt döntit játszott Wolves-el, megverték Newcastlet, Aston Villát és az akkor erős Evertont is egy domináns meccsben. Southampton előnye, hogy nem játszik más versenyekben és teljesen öszpontosíthat a hazai bajnokságra. 

Fogadni Southamton győzelmére fogok dupla esélyben, pénzt nyerünk tehát úgy a győzelme, mint a döntetlene esetében is tisztességes szorzóval. 

A mi tippünk: Szouthampton győzelme dupla eséllyel X2 – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.