Premier League 12. köre: Leeds – West Ham, December 11

Labdarúgás, péntek, 2020, December 11, Anglia, Premier League, 21:00        

Az angol Premiere League egyetlen pénteki találkozójában két kiegyensúlyozott csapat találkozik, Leeds United és West Ham. Mindkét csapat az uyolsó mérkőzésében képes volt egy ideig vezetésben lenni a favoritjaival szemben 1:0, Leeds Chelseavel és West Ham Manchester Uniteddel, de végül a meccset elveszítették azonos 3:1 vereséggel. Leeds, mint a verseny újonca, egészen szép teljesítményeket mutat. A tabellán a 14.-ik helyen tartózkodik, ami a nyugodt közepe. Meg kell dícsérni a legjobb gólszerzőjét, Bamfordot, aki már 8 gólt szerzett, egyre passzolt, így a Liga 6.-ik legjobb gólszerzője, azonnal Kane után. Az eredményei mutatják, hogy majdnem minden párbajában képes gólt szerezni. Bár elegendő pontok ellenére Leeds-nek nem lehetnek magas ambiciói a versenyen, mivel az utolsó 5 mérkőzésében megverte Evertont 1:0, és Arsenallal 0:0 döntetlent tudott szerezni, de ez már minden a sikereiből. Ezenkívûl már csak a vereségei Chelseavel, Crystal Palacevel 4:1, mint Leicesterrel is 4:1. A csapat gyengéje a védelem, úgy, mint sok más csapat esetében is. Az eredményeiből is látható, hogy sok gólt szokott kapni a meccseiben. Tehát a védelem az, ahol a csapatnak javulni kellene. 

Az ellenfele egy kicsit talán szerencsésebb csapat. Az utolsó 10 mérkőzéséből csak 3 végződött vereséggel, ez Evertonnal volt 4:1, ez a meccs 2 hónappal ezelőtt játszódott, Liverpoollal 2:1, Manchester Uniteddel 3:1 az utolsó körben. Azonban meg kell említeni, hogy az utolsó előtti körben Aston Villával majdnem csak döntetlent szereztek, még a győzelme az utolsó Sheffielddel 1:0 sem nem volt nagyon meggyőző. West Ham sem nem problémás a gólokkal, az utolsó 10 párbajában mindegyikben tudott gólt szerezni. Beleértve a legerősebb csapatokat is, mint Manchester City, Tottenham, Liverpool, vagy Manchester United. Eddig a Ligán 18 gólt szereztek. 

Mivel a két csapat hasonló a védelmében, tehát gyenge, tud gólokat szerezni, úgy erős, mint gyenge ellenfelekkel is, és kiegyensúlyozott erők állnak a pályán, nem fogadok a győztesre. Enyhén kiemelt csapat a bukmékerek szerint a házigazda, biztosan a hazai pálya előnyét is figyelembe vették, azonbann sok múlik a szerencsén is a meccsekben ilyen csapatok között. Sokkal biztonságosabbnak látom a fogadást a gólokra, vagy arra, hogy mindkét csapat gólt szerez. Én az utoljára említetre fogadok. 

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak