Premier League 10. köre: Tottenham – Manchester United, Október 30

Labdarúgás, szombat, 2021, Október 30, Anglia, Premier League, 18:30                      

Egy nagyon izgalmas hétvégi mérkőzést várhatunk az angol Premier League versenyben, amelyben a Tottenham találkozik a Manchester Uniteddel. Nézzük a statisztikai adatokat. A házigazda a tabella 6.-ik helyét foglalja 15 ponttal a lehetséges 27-ből. Csupán csak 9 gólt szerzett és 13-at kapott. Ez nem kedvező mérleg a londoni klub számára. Az utolsó 6 bajnoki mérkőzésben csak 2 alkalommal tudott győzelmet szerezni, az egyiket a kieső helyeken tartózkodó Newcastle ellen, a másikat az átlagos Aston Villa ellen. Az utolsó bajnoki meccsben nem tudott sem gólt, sem pontot szerezni a West Ham ellen, de még a Vitesse ellen sem az Európa Konferencia Ligában, amely egy holland klub az 1. ligában. Pedig a Tottenham jól kezdte a szezonját a Premier Leaguen, hiszen az első 3 meccsben győzött, a nyitó meccsben otthon verte meg 1:0 a Manchester Cityt, majd a Wolvest idegenben és ismét otthon a Watfordot. Ezután következtek a vereségei, 3 egymás után, a Crystal Palace, a Chelsea és az Arsenal győzték le. 

Azonban a híres Manchester United sem áll jól. Annak ellenére sem, hogy a klubhoz csatlakozott a világ egyik legjobb játékosa. Az United azonnal a 7.-ik helyen áll közvetlenül a Tottenham után. Még 1 ponttal kevesebb van neki, tehát 14. A gólokkal jobban áll, 16 gólt szerzett és 15-öt kapott. Az utolsó 6 bajnoki meccsben szintén csak 2 győzelmet szerzett, a Newcastle és a West Ham ellen. Az utolsó 4 meccse kész katasztrófa. 3 vereség és egy döntetlen. Hihetetlenül peches volt a meccsben az Aston Villával, amelyet otthon 0:1 elveszített, ezt követte egy másik balszerencsés meccs Leicester stadionján 4:2 vereséggel, amikor 12 perc leforgása alatt 3 gólt kaptak, közben volt az 1:1 dönti otthon az Evertonnal, az utolsó körben pedig a Liverpool verte meg otthon 0:5. De a jelenlegi Liverpool bármelyik capatot képes így megverni. Hasonlóan, mint a Tottenham, az United sem kezdte rosszul a szezont. Az első 5 meccsben a legroszabb eredménye a Southampton ellen volt 1:1. A többi meccs győzelemmel végződött. Igaz, az egyetlen erős csapat a West Ham volt, amelyet legyőzött. 

A bukmékerek nagyon óvatosan az Unitedet vélik enyhe favoritnak. Bár sok elemzést is elolvastam erről a találkozóról, sokan inkább a Tottenhamra fogadnak, ugyan óvatosan, dupla eséllyel, vagy döntetlen nélkül, de mégis. A véleményem szerint megérné a kockázatot fogadni a vendégekre dupla eséllyel egy ésszerű téttel. Hiszen az United nem egy akármilyen klub, biztosan szeretne a tabellán emelkedni, hogy az európai versenyeken részt tudjon venni a jövő évi szezonban. 

A mi tippünk: A Manchester United győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak