Premier League 10. köre: Everton – Leeds, November 28

Labdarúgás, szombat, 2020, November 28, Anglia, Premier League, 18:30

Leeds a Premier League tabelláján a 14.-ik helyet foglalja 11 ponttal, 3 gőzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel. A gólaránya 14:17. Patrick Bamford a csapat kulcsfontosságú játékosa. A konkurensei a gólszerzésben két támadó, Jack Harrison és Klich, azonban ezek 30%-al kevesebb lövést produkálnak. Bamford öszesen 29 lövést produkált, 14 ebből a kapura, és 7 gól lett belőle a szezon elejétől. Mindez olyan kluboknak, mint Liverpool, Fulham, Aston Villának hármat egy meccsben. Az utolsó időkben Leeds támadó ereje nagyon erős és konzisztens. Nagyon tud igyekezni, sokszor még több a lövése, mint az erősebb ellenfelénél. Még Arsenalt is túlhaladja a lövéseivel. Mindenki tudja, hogy Arsenal nagyon támadó jellegű csapat. Miért van tehát Leeds csak a 14.-ik helyen? Jó kérdés, a válasz, mert a védelme a gyengéje. Mint ha egyáltalán nem tudnának védekezni. A játékuk nagyon előre van tolva, hátúról a labdát igyekeznek előre vissza adni.

Hasonlóképen Everton is nagyon igyekezik támadni, és ezt jól tudja csinálni. Richarlison visszatérésével még jobbak ebben. Ez a focista állandóan tökéletesíti a játékot a támadásban. Együtt Rodriguez-el sok szép akciót produkálnak, így ez a csapat egyik a legjobban támadó az egész Premier League versenyén. A tabellán a klub a 6.-ik helyet foglalja 16 ponttal, 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel. A gólarányuk 19:16. Azonban Everton védelmében sem nem rózsás a helyzet. Állandóan valaki megsérül, utoljára éppen Digne, aki edzésen sérült meg, hétfőn műteni fogják és legalább 2 hónapig nem játszik. Coleman is hiányzik, már jó 3 hete, semmi újat nem tudni az egészségügyi állapotáról. Úgy látszik, egy második esélyt kap Godfrey, a gyenge Mina és az egészen jól játszó Keane, esetleg Holgate is kiegészíti őket. Azonban ha Everton védelme teljes erőben van, akkor sem nem tökéletes. A versenyben az utolsó 7 meccsből hatban kaptak gólt.

Óvatos leszek inkább a fogadásomban, Everton győzelmére fogadok döntetlen nélkül. Még a gólokra lenne talán érdemes fogadni, legalább 1,5 gólra, vagy hogy mindkét csapat gólt szerez.

A mi tippünk: Everton győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.