Premier League 1. köre: Chelseaa – Crystal Palace, Augusztus 14

Labdarúgás, szombat, 2021, Augusztus 14, Anglia, Premier League, 16:00                        

Chelsea a tavalyi évadban a Premier Leaguen a 4.-ik helyet foglalta, a további sikerei közé tartozik a Bajnokok Ligája trófea megszerzése. Szombaton délután elkezdi az idei versenyt egy hazai derbi mérkőzéssel Crystal Palace ellen. Chelsea lesz a favorit ebben a meccsben, utoljára Crystal Palace 2017-ben verte meg. Azóta 7 alkalommal találkoztak, minden meccset Chelsea nyert meg. Ezekben a meccsekben több gól esett, például 5 meccsben legalább 3 gól esett mindegyikben. Tavaly Chelsea 4:0 otthon és 4:1 idegenben játszott. A klub nem volt a nyári vásárlásban nagyon aktív, de mégis csak történt változás, a héten Romelo Lukaku gólszerző érkezett a klubhoz Inter Milánoból. Néhányan távoztak, például Guehi védő, aki éppen Crystal Palace klubjával fog játszani, vagy Victori Moses Spartak Moskva csapatához. Fikayo Tomori AC Miláno színeiben fog játszani. Chelsea nemrégen a Szuperkupát nyerte meg Villareallal, de nem sok hiányozott ahoz, hogy elveszítette volna ezt a meccset a büntetők miatt. Míg az első félidőben egyértelműen fölényben volt, a másodikban örülhetett, hogy nem veszítette el a meccset. Igazán csak egy adag szerencsével nyerte meg ezt a Kupát. 

Crystal Palace tavaly annak ellenére, hogy a szezonja jól kezdődött, végül örült, hogy a 14.-ik helyen végzett. Javítani ezen nem lesz könnyű számára. Azonban a klub támadói Zaha, Eze és Benteke nagy tekintélyt keltenek Chelsea soraiban is. Természetesen, a gól tőlük nem lehetetlen. Palace soraiban a nyáron történtek változások, Andersen védőt hozták Lyonból, az említett Guehit Chelseatől, vagy Oliset Readingből. Ellenkezőleg, Cahill és Dan távoztak, vagy Hennessey a kapuból. Tovább Townsend Evertonba, Sakho Montpellierhez, van Aanholt Galatasaray csapatához, vagy McCarthy Celtichez. A szezon kezdete előtt külömböző meccsekben bőven szerzett gólokat is, Reading és Watfordot 1:3 eredménnyel győzte le, Charltonnal 2:2 döntit játszott. Ahogyan feljebb említettem, a két klub találkozói is gazdag gólesőt hoztak a múltban, ha nem is minden meccsben, de nagyon gyakran. 

A liga elején az első meccsben nem szeretem tippelni a győztest. Hiányzik az éles harcok statisztikája, ami elárulná a csapatok jelenlegi formáját. Ezért is ha lehet, inkább más lehetőséget választok. Ezúttal a gólok számát próbálom eltalálni, mivel 2 nagyon produktív klub találkozik. A bukmékerek is szép szorzókkal kínálkoznak a piacon erre a lehetőségre. Úgy döntöttem, kihasználom ezt és arra fogadok, hogy legalább 2,5 gól esik a meccsen. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.