Premier League 1. köre: Brighton – Chelsea, Szeptember 14

Labdarúgás, hétfő, 2020, Szeptember 14, Anglia, Premier League, 21:15

Biztosan Önök közül sokan tudják, hogy Chelsea az átlépések álom időszakát éli. A klub támadó sorába olyan sztárok érkeztek, mint Werner, Havertz, Ziyech, belőlük az első kettő biztosan nem hiányozhat a csapat alapjában. Ellentétben Ziyech-el, aki a baráti találkozón szintén Brighton ellen sérülést szenvedett. A védelembe még Thiago Silva-t, Ben Chilwell-t és Malang Sarr-t hozták. Az első kettő ezúttal nem játszik az alapban. Ezért inkább egy támadó förgeteg várható Chelseatól, mivel még mindig nem támaszkodhat teljesen a védelmére, ahol többé-kevésbé azonos legénységgel játszik, mint tavaly. A javára szól Pulišić gyors gyógyulása is, aki a tavalyi Korona szünet után kiváló formába hozta magát. A támadásban Odoi, Havertz, Pulišič, Werner várhatóak, ezeket Mount egészíti ki. Hátúról Kanté fedezi őket. A kapuban 90%-ra Kepa áll, aki az utolsó lehetőségét kapja meg. A védelemben James, Rudiger, Zouma (Sarr), Azpilicuet lesznek.

Brighton tavaly a Premier League táblazata 15.-ik helyén végzett, csak 2 pont választotta a kiséstől. Az idén egyike a kiesés jelöltjei közé tartozik. Ezt súgja az átlépések időszaka is. Knockaert Fulhamba lépett át, és Aaron Mooy Kínába utazott. Brightonba érkezett Lallana Liverpoolból, aki tavaly majdnem semmit nem játszot. A védelmet Ajaxból a nagyon tapasztalt Veltman érkezett szilárdítani. Brighton egyetlen támadási veszélye marad Maupay, aki a tavalyi évadban 10 gólt szerzett. A házigazdától hétfőn nagyon védelmi jellegű játékot várok, mivel tudomásukban van Chelsea óriási támadó ereje. Tudja, hogy az ellenfele gyors breikekből sebezhető. Brighton a meccset ugyan otthon játsza, de a közönség nélküli mérkőzésnek nincsen meg az a súlya, mint ha a rajongói szurkolnának a stadionon. Az említett baráti találkozó 2 hete 1:1 döntetlennel végződött a rend kedvéért, de ezt a meccset nem is veszem figyelembe, mivel mindkét csapat inkább a fiatal játékosait állította a gyepre.

Chelsea győzni fog, ha nem lesz pecches, persze, minden megtörténhet, de bízok benne, ha kap is gólt, többet szerez, mint az ellenfele, legalább 2 gólt szerez.

A mi tippünk: Chelsea győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.