Premier League 1. köre: Brentford – Arsenal, Augusztus 13

Labdarúgás, péntek, 2021, Augusztus 13, Anglia, Premier League, 21:00                         

Végre elkezdődik a ligák királynője, az angol Premier League, ahol azonnal pénteken este az újonc Brentford otthon vendégeli a híres Arsenalt. Bár, nem is olyan híres, hiszen az utolsó évadban Arsenal csak a 8.-ik helyen végzett, így nem került be az európai versenyekre. Legalább teljes erővel öszpontosíthat a ligára. Semmi jobb nem történhetett vele, csak az, hogy a nyitó mérkőzést éppen Brentford ellen játsza. Arsenal a tavalyi évadot elrontotta, nem csak a ligát, hanem az Európa Ligában is balszerencse üldözte, amikor a negyeddöntőben a spanyol Villareallal esett ki 1:2 idegenben és 0:0 otthon. Az idén biztosan be szeretne jutni a Bajnokok Ligájára, de a kérdés az, hogy képes lesz erre? A jó hír az, hogy a csapat támaszai maradtak, valószínűleg Xhaka is marad, akinek a távozásáról sokat spekuláltak. Maradnak a támadás támaszai Aubameyang és Lacazette, sőt, White érkezett Brightonból 59 millió euróért. Tovább Lokong érkezik Anderlechtből 17 millióért és Tavarese védő Benficától 9 millióért. Így a csapat nagyon jól kinéz, erősnek látszik, már csak az elvárásait szükséges teljesíteni. Ehez néhány hónapi kemény munka kell. 

Brighton a 2.-ik ligában a 3.-ik helyet foglalta, így csak a play-off által jutott ide. Bournemouth és Swansea csapatait verte meg. Örülhet a meccseknek az angol legjobb klubjaival, ami nagy kihívás a csapat számára. A csapatnál nem történtek nagyobb változások, Ajer védő érkezett Celtic-ből és Onyeka Midtjyllandból. Brighton az előkészülő meccsekben nem játszott rosszul. Baráti találkozót játszott Valenciával, ezt 2:1 megnyerte és Onyeka is jó fényben mutatkozott be. Uniteddel döntetlent szerzett, West Ham-tól pedig vereséget szenvedett. Ezeken kívül már csak a csapatokat az alacsonyabb ligákból verte meg. Azonban a tényleges ereje és képessége csak a bajnoki meccseken fog kiderülni, amikor a klubok minden pontot üldözni fognak. És ez pénteken este elkezdődik. A játékosok tele vannak elvárásokkal és izgalommal, biztosan örülnek a találkozóra. De szerintem fejetlenül nem ugornak semmibe. 

Egyértelműen Arsenal a favorit ebben a mérkőzésben. Mivel nem játszik az európai kupákon, teljesen öszpontosíthat a bajnokságra. Azonban a tavalyi hibáit jó lenne kiküszöbölni, elsősorban a védelemben. Sok jó csapat játszik a Premier Leaguen, így nem szabad neki habozni. Az első meccs is fontos pontokat jelent. De ezt biztosan tudja ez a klub, és a győzelemért fognak utazni Brighton stadionjára. A győztesre fogadok szép szorzóval, de aki nem olyan bátor, fogadhat a döntetlen nélküli változatra. 

A mi tippünk: Arsenal győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak