OTP Bank Liga 2029/2020: MOL Fehérvár FC – Újpest, Június 14

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Június 14, Magyarország, OTP Bank Liga, 21:05

A bajnoki táblázat hosszú tanulmányozása után azt mondhatnánk, hogy egyértelműen a kiemelt csapat a házigazda. De vigyázat! A házigazda a táblázat 2. helyét foglalja 9 pont vesztességgel az első Ferencvárosra. A verseny végéig már csak 5 forduló marad hátra, és tulajdonképpen Fehérvár már csak lazán áll a meccshez, mivel mögötte Mezőkövezsd áll, és szintén 9 pont választja őket szét. Ebből feltételezem, hogy a csapatnak már a 2. hely megmarad és nem nagy az érdeke azon, hogy túlhajszolja magát a csapat. Fehérvár laza hozzáállása látható volt már az utolsó 5 körben a szünet után, amikor csak 1 győzelmet szerzett, minden versenyt beleértve. Mégis csak vessünk egy pillantást a táblázatra, 28 meccsben 55 pontot szereztek 16 győzelemért és 7 döntetlenért, 5 vereséget szenvedett a liga párbajokban. A gólaránya 50:24, ami nem rosz, csak 3 góllal szerzett kevesebbet és 1 góllal kapott többet, mint az első Ferencváros.

Ellenkezőleg Újpest, akinek minden pontra szüksége van. Ugyanis csak 4 pont előnye van a kieső helyekekre. Így nagyon óvatosnak kell lennie, hogy ne járjon rosszul a szezon végén. A csapat 28 meccs után a 8. helyen áll 35 ponttal 10 győzelemért és 5 döntetlenért, 13 vereséget szenvedett öszesen. A gólaránya 35:40. Idegenben 14 meccsben 20 pontot szerzett 6 győzelemért és 2 döntetlenért, itt 6 vereséget szenvedett. A gólokból 19:20 volt. Érdekes, hogy a csapat idegenben több pontok szerzett, mint otthon, több győzelmet, több gólt. A hosszú szünet után ez a csapat 4 bajnoki meccset játszot le, 2 vereséget szenvedett Kisvárdában és otthon Ferencvárostól, ezután 2 győzelmet szerzett Debrecen és Honvéd ellen, mindkettőt otthon. Így a formáját nem lehet kiválónak kijelenteni. Mindenesetre jobban kell neki majd figyelni a taktikára, ha győzni szeretne, most itt van erre a lehetőség. Bár a bukmékerek ebben nem nagyon bíznak, ez látható a szorzók értékén is.

Igaz, én sem nem bízok benne, azért fogadok a gólokra. Több, mint 2 gól esik a meccsen. Ha esetleg csak pontosan 2 gól esik, akkor ugyan nem nyerünk, de a tét vissza jár.

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak