OTP Bank Liga 2029/2020: DVTK Diósgyőr – Mezőkövezsd-Zsory, Május 30

Labdarúgás, szombat, 2020, Május 30, Magyarország, OTP Bank Liga, 19:00

Mezőkövezsd Május 23.-án otthon Videotonnal 1:1 döntetlent játszott le, hogy szerdán Május 27.-én a visszavágóra utazzon a 200 km távol Székesfehérvárba. Itt a fizikailag nagyon nehéz találkozóban, ahol gyakorlatilag csak breikekben játszották le a mérkőzést, tovább jutottak a Magyar Kupa döntőjébe 2:2 döntetlen után. Most szombaton tehát a bajnokság, majd szerdán az említett döntő Budapesten. Melyik találkozó lesz fontosabb Mezőkövezsd számára? Egy ilyen igényes hét után további igényes és fontos meccsek előtt áll ez a csapat. Talán a bajnoki meccsben néhány játékost pihenni hagynak, ez tükröződhet a csapat teljesítményén. Minden attól fog függeni, hogy mennyire fontosnak tartja a vezetőség a szombati bajnoki meccset. Mezőkövezsd a táblázatban a 3. helyen áll 45 ponttal, ahonnan bejuthat az Európa Ligába jövőre, tehát nem mindegy, hogy milyen eredményt érnek el szombaton.

Otthon Diósgyőr nagyon erős is tud lenni, eredetileg üres tribünök előtt játszották volna a meccset, de enyhítették a szigorú feltételeket, cca 3000 rajongót engedélyeztek, így lesz a házigazdának elég szurkolója. A korona szünet előt sikeresek voltak a bajnokságon, 25 körben 35 pontot szereztek 11 győzelemért és 4 döntetlenért, 10 vereséget szenvedett, a gólaránya 35:33. A csapat az 5. helyet foglalja a táblázatban. Végre már nem a veszélyeztetett zónában vannak. Azonban kiegyensúlyozott az idei bajnokság, így mindenkinek nagyon vigyázni kell, hogy milyen taktikát választ.

Ha Mezőkövezsdre nem várna szerdán az a fontos találkozó, akkor a fogadásomat egészen más irányba fordítanám. Igaz, hogy csak feltételezem, mert sehol nem jelent meg ilyen fajta kijelentés, az edző kímélni fogja szombaton a kulcsfontosságú játékosait, már azért is, hogy ne essenek a sérülések veszélyébe sem. Kellemetlen lenne valakinek esetleg megsérülni a fontos döntő előtt. Mezőkövezsd tud focizni, erről semmi aggodalmam nincsen, de most mégis Diósgyőr győzelmére fogadok, de bebiztosítom a fogadásomat a lehetőséggel döntetlen nélkül. Otthon játszanak, rajongók is lesznek, így valószínű, hogy sikerülhet nekik a győzelem, vagy a döntetlen, amikor ugyan nem nyerünk, de a tét vissza jár.

A mi tippünk: DVTK Diósgyőr győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.