OTP Bank Liga 2029/2020: Debrecen – DVTK Diósgyőr, Június 21

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Június 21, Magyarország, OTP Bank Liga, 21:05 

Debrecen számára alapvetően ez egy egzisztenciális meccs, ha nem szereznek benne 3 pontot, akkor több, mint valószinű, hogy az első ligától elbúcsúzhatnak. De most érkezik az ideális ellenfél, még talán jobb, mint ha az utolsó Kaposvár érkezne. DVTK a  szünet után csak 1 győzelmet szerzett, ezt Mezőkövezsd ellen otthon 1:0 büntetőből, ezután vereség Ferencvárosban 0:3, amikor a házigazda csak 1 gólhelyzetét nem használta ki, ezután mint ha ott sem lett volna a pályán. Otthon Zalaegerszeg ellen 1:1 döntetlen, amikor a vendégek kímélték a csapatot más meccs miatt, öngólt rúgtak maguknak, ezután Kaposvár pályáján 0:3, amikor DVTK kímélte a játékosait, és már a 6.-ik perctől veszítettek, végül a meccs Puskás Akadémiával otthon, itt egy gyors gólt szereztek breikből, és gyakorlatilag a meccs többi perceiben a csapat nem mutatott semmit. A végeredmény 1:2 vereség. Szerintem ezt a vonalat fogja a csapat tartani tovább is, mivel a kiesés nem fenyegeti, a 3. hely abszolút elúszott, ahonnan az Európa Ligába juthatnának, ezért a játékosait kímélheti, mivel semmit sem nem szerezhet az esetleges győzelmével sem.

Debrecen az utolsó meccsét Videoton ellen játszotta, amikor 0:1 vereséget szenvedett, de kímélte a játékosait, a legjobb gólszerzője Adeniji 9 góllal csak 45 percig játszott, Garba Haruna 6 góllal egyáltalán nem játszott a sárga lapja miatt. A félidő után még 0:0 volt, Bodi csak 45 percig játszott, de most hiányozni fog, mivel büntetésben van. Azonban a két csapat mérkőzéseinek a statisztikája sokat mondó, 2016 óta ez a két klub 12 alkalommal találkozott, 11 bajnoki meccsben és 1 barati találkozóban. Ebből 10 alkalommal Debrecen nyert, 2 alkalommal DVTK. Ebből látni, hogy Debrecen mindig tudta, hogy mit kell csinálni DVTK ellen a pályán, mint otthon, úgy idegenben is.

Fogadni Debrecen győzelmére fogok. Aki nem olyan bátor, hogy a tiszta győzelemre fogad, akkor tippeljen a fogadásra döntetlen nélkül, amikor a döntetlen esetén a tét vissza jár. Azonban a két csapat kölcsönös mérkőzéseiben az említett 12-ben egyetlen esetben sem nem volt döntetlen eredmény.

A mi tippünk: Debrecen győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.