OTP Bank Liga 2020/2021: Zalaegerszeg – Ferencváros, Augusztus 30

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Augusztus 30, Magyarország, OTP Bank Liga, 17:45

A magyar OTP Bank Liga egyike a leggyorsabban fejlődő ligák közül Európában. A mondások szerint hihetetlen pénzeszközök folynak a magyar ligába, így ennek a versenynek a szinvonala nagyon emelkedik. A legtöbb haszna ebből Ferencvárosnak van, mint a verseny legjobb klubjának. Az erejükről tanúskodik az a tény, hogy a Bajnokok Ligáj előfordulóiban megverték a svéd Djurgardent és utoljára a skót Celtic csapatát idegenben, és ez már jelent valamit. Celtic már ugyan nem az a márka, mint valaha volt, de mégis csak Celtic marad, aki elsősorban otthon erős. A Budapesti csapat közepén állnak az olyan játékosok, akik jobban nyugat felé sem nem vesznének el. Eldar Civić, aki sokat fejlődött, Blažić, Botka, Isael és Somália, Nguen, és elül a hihetetlen minőség Varga és Franco Boli formájában. Ugyan a két utolsó nevezett még az új évadban nem szereztek gólt, de talán ez eljön most a hétvégén. Ferencváros az idén címvédő, és a Bajnokok Ligája alapcsoportjáról is álmodik.

A házigazda ebben a versenyben csak a második évadját játsza. Tavaly mindenkit meglepett a szép 7.-ik hellyel és igen csak szép támadó jellegű labdarúgásával. Miközben az idén sem nem vár senki sok mindent a csapattól, mivel alacsonyabb költségvetése már csak az újonc Budafokinak van. A sikeres évad után egy egész sor sikeres játékosa elhagyta a csapatot. Radó Vasashoz ment, Bolla Fehérvárba, Kocsis Podbeskidzie csapatához, Mitrović és Stieber Újpesthez. Távozott a két legjobb és egyetlen gólszerző, akik a tavalyi évadban több, mint 10 gólt szereztek. A változás a csapatban önlikvidáló lehetne, ugyan a klub vezetősége igyekezett erősíteni, de hogyan fog összeszokni a legénység, ez kérdéses. Eddig 2 kör után 2 döntetlene van, az első otthon 3:3 a tavaly második Fehérvárral, majd idegenben 1:1 Mezőkövezsd csapatával.

Ferencváros csak 1 meccset játszott az új évadban az említett meccs miatt a Bajnokok Ligáján, ez MTK Budapest stadionján 1:1 döntetlennel végződött. Ezért is igyekezni kell neki a teljes pontszám megszerzése iránt, nem nagyon engedheti meg magának a botlazodást. Sok szerencsét!

A mi tippünk: Ferencváros győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.