Olimpiai játékok 2020: Svédország (nők) – Kanada (nők), Augusztus 06

Labdarúgás (nők), péntek, 2021, Augusztus 06, Olimpiai játékok 2020, Japán, 04:00              

A Nyári Olimpiai Játékok közelednek a végéhez, és vele a női labdarúgó verseny is, a döntőt pénteken játszák. Megérdemelten a svéd sportolónők jutottak egészen idáig, és nem egészen megérdemelten a kanadaiak. Kanada az egész torna folyamán nagy szerencsének állt szemben. Kanada rajongói ezt biztosan másképen látják, de más csapatok jobban megérdemelnék a legértékesebb érmét. És nem sok hiányozott ahoz, hogy Kanada ne jusson tovább az alapcsapatból. Ott azonnal az első meccsben 1:1 döntetlent játszott Japánnal, és a japánok a büntetőből nem szereztek gólt. És ez döntötte el végül, hogy Kanada jutott a negyeddóntőbe. Ott Brazíliával találkoztak, de hiába voltak a brazilok jobbak. Ismét csak döntetlen volt az eredmény, így a büntető rúgások kerültek sorra. És ismét Kanada volt ebben a jobb. Az elődöntőt az amerikai focistákkal játszotta, ezt a meccset 1:0 nyerte meg egy góllal a büntetőből. És ismét az ellenfele volt jobb. A lövésekben 13:3 arányban, a meccs 60%-ban az amerikaiaknál volt a labda. Nemsegített. A meccs végén eltalálták még a kapufát, de ugye ez nem gól. Így Kanada az egész tornán 5 meccset játszott és ezekben 5 gólt szerzett. És ez elég az olimpiai döntőbe. Furcsának találom, de így van, a szerencse kiszámíthatatlan dolog. 

A svéd játékosnők már egészen más kaliber. Öszesen már 13 gólt szereztek, a csoportjukban az USA-át 3:0, Ausztráliát 4:2 és Új Zélandot 0:2 győzelmekkel verték meg. A negyeddöntőben Japánt selejtezték ki 3:1 eredménnyel. Az elődöntőben ismét Ausztráliát 1:0 eredménnyel verték meg Fridolina Rolfö góljával. Ausztrália a 3.-ik helyért játszik az USA-val. Svédország az olimpián nyert már a női kategóriában érmet a labdarúgásban, 5 éve rióban ezüst érmesek lettek, akkor Kanada a bronzérmet szerezte. A két válogatott több alkalommal is találkozott a múltban nagy versenyeken, például 2019- ben a női VB-én Svédország 1:0 eredménnyel győzte le Kanadát, szintén 2019- ben Algarve kupán büntetők után Kanada győzött 1:0. 2018- ban azonos tornán Svédország 1:3 eredménnyel győzte le Kanadát, és így sorolhatnám tovább. 

Fogadni kimondottan a győztesre kockázatos. Már csak azért is, hogy Kanada a büntetőkben rendkívül sikeres, mellette állhat a szerencse most is. Másrészt Svédország minősége magasabb szinten van, és szerencse nélkül is jól megküzdött az ellenfeleivel. Talán most is ez így lesz, és el tudja majd dönteni a meccset rendes játékidőben. Ez előnyös lehetne a számára, mivel a döntetlen esetén ugyan van remény a hosszabbításban, de ezután már csak a kockázatos büntetők maradnak hátra. 

A mi tippünk: Svédország (nők) győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak