Olimpiai játékok 2020: Spanyolország – Elefántcsontpart, Július 31

Labdarúgás, szombat, 2021, Július 31, Olimpiai játékok 2020, Japán, 10:00                    

Egyesek szerint a foci az olimpiai játékokon felesleges sportág. A labdarúgás világában annyi verseny folyik évente, kétévente, stb., hogy az olimpia nem igazán érdekes verseny számukra. Amerikában a Gold Cup, Európában nemrégen fejeződött be az EURO, külömböző klub versenyek selejtezői, így az egyes országok nem éppen a legjobb focistáit küldik az olimpiára. Azonban Spanyolország kivétel. Majdnem olyan erős csapattal utazott Tokióba, mint az EB-én volt. És mégis kínlódik, a magabiztos játékról nem is beszélhetünk. Az eddigi 3 meccsben a csoportjában csak 2 gólt szerzett és csak 1 győzelmet. Még így is elég volt ahoz, hogy megnyerje a csoportját. Bár a játékidő jelentős részében a spanyoloknál van a labda, helyzeteket is ki tudnak dolgozni, de valahogyan gól csak nehezen születik. Nagyon alacsony a játékuk produktivitása. Például Egyiptommal nem esett gól egyik oldalon sem, 0:0. 1:0 eredménnyel verték meg Ausztráliát. Argentinával ismét dönti, ezúttal 1:1. Bár ezekben a meccsekben domináns volt, az ellenfelei komolyabb akciót nem nagyon tudtak kidolgozni, de a gólokkal probléma volt. Nem és nem gólt rúgni. 

A negyeddóntőbe bejutott az Elefántcsontpart csapata is, amely nagyon szép teljesítményeket mutat ezen a versenyen. Nagyon igyekeznek, és bizonyítani szeretnék, hogy értenek a focihoz. A csoportjában például döntetlent szerzett Brazíliával 0:0, ahogyan említettem korábban a brazilok majd 70 percig emberhátrányban játszottak. Az első meccsben kötelező 2:1 győzelmet szereztek Szaúd Arábiával, majd az utolsó mérkőzésén Németországgal harcoltak, végül 1:1 döntetlent harcoltak ki maguknak. Így mint a spanyolok, nem szenvedtek vereséget a csoportban, 2 döntit és 1 győzelmet. Az elefántok kádere nem olyan jó minőségű, mint a spanyol csapat. Vannak tapasztaltabb játékosai is, ezek közé Kessie vagy Gradel tartoznak, a támadásban Dao, aki minősége már alacsonyabb. A többi játékosok Lille, Sporting vagy Fiorentina csapatainál játszanak, de inkább nem fontos szerepet töltenek ezeknél a csapatoknál. 

Bármilyen szemszögből nézem a spanyol csapatot, a játékosai minősége is magasabb szinten van. A tapasztalatokról a nagy versenyeken nem is beszélek, 6 játékosa az EURO-n is játszott. A focisták ismertebb, jobb klubokban játszanak. Ezért is, bár nem nagyön meggyőző mérkőzéseket láthattunk Spanyolországgal, amire szükség volt, azt teljesítették, ezért úgy gondolom, hogy most sem lesz ez másképen. A győzelmére fogadok, olyan szorzókkal, amelyekkel megéri fogadni a bukmékereknél. 

A mi tippünk: Spanyolország győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.