Olimpiai játékok 2020: Egyiptom – Spanyolország, Július 22

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Július 22, Olimpiai játékok 2020, Japán, 09:30                    

Végre elkezdődnek az olimpiai játékok Tókióban. Egy év szünet után, amikor a járvány miatt elhalasztották, megnyílhatnak a Játékok kapui. Persze, semmivel sem nem fognak hasonlítani az eddig utolsó Játékokra. A fő téma a Covid lesz és az intészkedések betartása. A labdarúgás csütörtökön kezdődik a mérkőzéssel Egyiptom és Spanyolország között. A spanyol csapat az egész Játékok kiemelt csapata, nagyon erős nemzeti csapatot küldött Spanyolország Japánba. Például azonnal 6 játékosa is játszott a nemrégi EUROn, ahol csak büntetőkkel estek ki az Olaszokkal, későbbi bajnokkal. A csapatnál találhatjuk például a tehetséges Pedrit Barcelonából, aki az EB-én a legjobb fiatal játékos volt, és bejutott a legjobb 11 közé. A kapuban lesz Simon Bilbaoból, Olmo Lipcséből, aki kiváló teljesítményeket mutat, és talán a csapat legjobb játékosa volt. Ott vannak még Oyarzabal San Sebastianból, Asensio Real Madridból,  Soler Valenciaból, Vallejo Real Madridból, Pau Torres Villarrealból, Garcia Manchester Cityből, Ceballos Arsenalból vagy Mingueza Barcelonaból. Merem állítani, hogy az olimpiai válogatott nem sokkal gyengébb, mint a nemrégen befejezett EB válogatottja volt. 

Egyiptom 9 év után tér vissza az olimpiai játékokra a labdarúgásban. Londonban tovább jutottak Brazília, Új Zéland és Fehéroroszország konkurensei közül a második helyről az alap csoportban. A következő negyeddóntőben Japánnal szenvedtek vereséget 0:3. Akkor Alnaní és Salah Arsenalból vettek részt a versenyen. Azonban most Liverpool vezetősége, Jürgen Klopp tréner személyében, ahol Salah játszik, nem engedi a résztvételét Tokióban. Salah nagyon szeretett volna érmét szerezni az országának ebben a sportágban. Egyiptom a legjobb helyet az olimpiai játékokon 1928-ban és 1964-ben szerezte, mindkét esetben a 4.-ik helyen végzett. A csapatot Džaríb tréner vezeti. Ismertebb neveket nem találunk a válogatottnál. A két egység, természetesen egészen más játékosokkal, 19 éve találkozott, amikor a spanyolok otthon megnyerték az Olimpiát, és a meccsükben a csoportokban 2:0 győztek Egyiptommal. 

Most, természetesen, aki a győztesre szeretne fogadni, alacsony szorzókkal kell neki számítani. Azért, mert Spanyolország a kiemelt csapat. Szerencsére, itt van nekünk a fogadás hátránnyal, tehát a hendikep, amikor a gyengébb csapatnak egy apró előnyt adunk a papíron, és így fogadunk az erősebb csapat győzelmére. Erre a lehetőségre már egészen jó szorzók vannak kiírva, bár nem nagyon nagy értékkel végződik ez a fogadás a siker esetén sem. 

A mi tippünk: Spanyolország győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.