Olimpiai játékok 2020: Brazília – Spanyolország, Augusztus 07

Labdarúgás, szombat, 2021, Augusztus 07, Olimpiai játékok 2020, Japán, 13:30                   

És itt van a döntő! Eljutottunk mindennek ellenére egészen idáig. A döntőben találkoznak a torna legjobb csapatai. Ezek Brazília és Spanyolország. Mindkét ország igyekezett jó csapatot alakítani, és úgy gondolom, hogy ez sikerült nekik. Brazília az elődöntőben Mexikóval játszott, amikor 90 perc játék után a mérkőzés 0:0 eredménnyel fejeződött be. Uganúgy Spanyolország csatája Japánnal 0:0 eredménnyel fejeződött be 90 perc után. Remélem, a döntő egy kicsit másképen alakul majd. Sőt, ha az első gólt sikerül valamelyik csapatnak megszerezni mondjuk úgy a 60.-ik percig, elég idő marad a másik gólra is. Brazília a csoportjában elégé aktív volt, produkált gólokat, egészen a selejtezőkig. Itt elkezdett spórolni a góljaival. A negyeddöntőben Egyiptomot csak 1:0 eredménnyel győzte le, és Mexikóval az elődöntőn csak a büntetők által jutottak tovább. Így Brazília 4:1 eredménnyel jutott a döntőbe. A meccs unalmas, lassú volt, a játékosok váltása sem nem segített, a kapusoknak kevés dolguk volt. 

A spanyolok pedig az 5 meccsből, amit itt játszottak, 4 döntivel végződött rendes játékidőben. A negyeddöntőben pedig alig-alig jutottak tovább, mivel Elefántcsontparttal a ráadásban még 1:2 eredménnyel veszítettek, de végül egyenlítettek, így hosszabbítás következett, amelyben még 3 gólt szereztek. Az elődöntőben Japánnal 1 góllal nyertek a hosszabbításban. Ez a gól a mérkőzés 115.-ik percében jött, Marco Asensio szerezte a bal lábával. Látható volt, hogy már mindkét csapat az utolsó erejéből játszott. Az időjárás is ellenük volt, forró, párás idő volt. Nagyon nehéz feltételekben kellett bizonyítani a csapatoknak. Bár látszólag elsősorban a hosszabbításban a japánok voltak a jobbak, ennek ellenére nem győztek. A spanyolok már a csoportban sem bűvöltek el a játékukkal, 3 meccsben 2 gólt szereztek, és csak 1 győzelmet. Spanyolország minden mérkőzése azonos forgatókönyv szerint játszódik, semmi meglepő nem történik a pályán. Nagy, nem produktív fölény, számtalan pasz, de a végső befejezések és eredmény siralmas. Azonban igaz, hogy ilyen játékkal is bejutottak a döntőbe. 

Annak ellenére is, hogy kevés gólt produkáltak a csapatok rendes játékidőben, keveset támadtak, gyakran unalmas, álmos meccset játszottak, a gólokra fogadok. Mégsem lehet egy versenyt megnyerni gólok nélkül. Szándékosan nem fogadok a győztesre, mivel szerintem ez bizonytalan. A brazilok enyhe favoritok, de szerintem a szerencse is szól a végeredménybe, és fogadni a szerencsére kockázatos lenne. Legalább 1,5 gól esik a meccsen. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.