NHL 2021/2022: Vancouver Canucks – Colorado Avalanche, November 18

Jégkorong, vasárnap, 2021, November 18, NHL 2021/2022, USA, 03:07                      

A két klub a Nyugati Konferencia tabelláján egymás mellett van, a Colorado a 12.-ik helyen, 12 meccsben 13 pontot szerzett 43:39 gólaránnyal, a Vancouver a 13.-ik helyen áll 12 ponttal és 41:55 gólaránnyal, azonban 16 meccsből. Tehát a házigazda 4 meccsel többet játszott, mégis a vendégek alatt van a tabellán. Jelenleg ez a csapat a harmadik legrosszabb védelemmel rendelkezik az egész NHL versenyen, ami nem biztató. Ezért a mérkőzéseiben sok gólt kapnak. A kapusai Demko és Halák sem nem úgy teljesítenek, mint ahogyan ezt Green tréner a szezon elején elvárta. A Vancouver hazai pályán az említett 12 pontból ötöt szerzett, ebből látni, hogy inkább idegenben sikeresek. Minden meccsben a statisztikák szerint csaknem 3,5 gólt kapnak átlagban. És a támadásuk sem nem híres, már csak 6 klub szerzett kevesebb gólt, mint a Vancouver. 3 sikertelen meccs után idegenben végre otthon játszanak, ezt a 3 meccset elveszítették, Coloradoban 7:1, Vegas-ban 7:4 és Anaheim-ben 5:1 eredménnyel.

Azonban másrész a Colorado sem nem egészen ott áll az eredményeivel, ahol elképzelték volna. Sok szakértő és tippelő a Central diviziő győztesének látták a szezon elején, de a teljesítményei az évad eleje óta nem kiegyensúlyozottak. Ezért főként a sérülések tehetnek a csapatnál, amelyek nem engedik kihasználni teljes mértékben a csapat erejét és képességét. Azonban az utolsó mérkőzésekben kezdenek a vendégek a saját lábukra állni és pontokat szerezni. Az utolsó meccsekben nagyon jó formában vannak, az utolsó 5 meccsben 3 győzelmet szereztek és 2 alkalommal a Columbus verte meg egymás után. Azonban biztosan jobb a Colorado minősége, mint amilyen eredményeket eddig elért, és fokozatosan ezt bizonyítani fogja a meccseiben. Még mindig hiányzik náluk MacKinnon, aki a csapat óriási támasza, a góljait és besegítéseit nagyon hiányolja ez a csapat. A vendégek az előző 2 meccset otthon játszották, győztek mindkettőben, először az említett 7:1 a Vancouver ellen, majd a San Jose ellen 6:2. 

Bár egyrészt a statisztikák egy aránylag kiegyensúlyozott mérkőzésről beszélnek, mivel mindkét klub gyengébben kezdte a szezont, másrészt jobban bízok a vendégek jobb minőségében. A támadásuk egyértelműen jobb, és gólt sem kapnak annyit, mint a házigazda. 16 góllal kapott kevesebbet és 4 meccsel kevesebbet játszott le. A kapusok teljesítményei is határozottan a vendégek javára szólnak. Igaz, a hazai pálya előnye nem áll a Colorado oldalán, mégis a győzelmére fogadok szép oddsokkal. 

A mi tippünk: A Colorado Avalanche győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak