NHL 2021/2022: Buffalo Sabres – Edmonton Oilers, November 13

Jégkorong, szombat, 2021, November 13, NHL 2021/2022, USA, 01:07                   

A Buffalo a Keleti Konferencia csak 14.-ik helyét foglalja, ahol tehát egyáltalán nem sikeres, mivel ez a tabella leggyengébb helyeihez tartozik. 12 meccsben a gólaránya kiegyensúlyozott 36:36. Ez azt jelenti, hogy átlagban 3 gólt kap és 3 gólt szerez minden meccsben. 12 pontot szerzett, 7 vereséget szenvedett, nyerni inkább a szezon elején sikerült nekik. Az segített nekik, hogy a többi klubnál a játékosok még nem szoktak egymáshoz. Az első 7 meccsből 5 győzelem lett, de azután következtek a vereségei még a gyengébb ellenfelekkel is. Sőt, a Buffalo az utolsó meccseiben 3 alkalommal kapott 5 gólt, egyszer négyet, ami sok. Ha a klub játékosait nézzük és a pontjait, akkor nála csak Asplund Rasmus támadónak van 10 pontja, Victor Olofssonnak 9, de sajnos, ez a hokista jelenleg sérült. Hiányozni még Anderson, Jokiharju és Mittelstaft fognak. Colin Miller eddig 7 pontot szerzett, 21 lövést küldött a kapu felé és átlagban 20 percet töltött a jégen egy meccsben. Az utolsó 2 meccsben is szerzett pontot, ezért a csapat támaszaihoz tartozik. 

Az Edmonton egészen más helyzetben van. A Nyugati Konferencia első helyén van, 12 meccsből csak kettőt veszített el. Most a 2.-ik helyről az Anaheim üldözi 19 ponttal, azonban 15 meccsel. De a 3.-ik St. Louis 12 meccsben 18 pontot szerzett, ez már veszélyes lehetne az Edmonton számára. Edmonton listáján kiváló játékosokat találunk, mint Leon Draisaitl vagy Coonor McDavid, akik vezetik a tabellát a pontokkal, legjobbak az egész NHL versenyen, Draisaitl az 1. helyen, McDavid a 2.-ikon. Ezeket Ovechkin üldözi 22 ponttal. De 10 vagy több ponttal ezek a nevek vannak a tabellán: a támadásban  Leon Draisaitl 26, Connor McDavid 24, Nugent Hopkins 15, Puljujarvi Jesse 13, Hyman Zach 11 pont. Ebből látható a vendégek óriási ereje, összehasonlítva a házigazdával ez még jobban látható. A gólaránya 52:35. Az ellenfeleinél is nagyon sikeres ez a klub, 4 győzelmet szerzett és csak 1 vereséget. Azonban nála is hiányoznak majd hokisták, ezek Archibald, Holloway, Klefbom, Shore, Stalock lesznek. 

A tavalyi szezon 2 meccsében mindkét alkalommal a Buffalo győzött hosszabbításban, egy évvel korábban pedig az Edmonton volt a jobb, rendes játékidőben küzdte le az ellenfelét. Most is ezt a lehetőséget választom, mivel a forma egyértelműen a vendégek javára szól. És a bukmékerek erre a lehetőségre szép szorzókat kínálnak, ezt kihasználom. Aki úgy gondolja, fogadhat valamelyik kiváló említett edmontoni játékosra, hogy pontot szerez, vagy a házigazda oldalán például Colin Miller. 

A mi tippünk: Az Edmonton Oilers győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.