NHL 2020/2021: Tampa Bay – Montreal, Július 08

Jégkorong, csütörtök, 2021, Július 08, NHL 2020/2021,USA, 02:00                      

Biztosan minden rajongó emlékszik arra, amikor Islanders megverte Tampát Június 20.-án, amikor rendes játékidőben 3:2 eredménnyel szenvedett vereséget. A 3.-ik harmadban a Villámok igyekeztek csökkenteni New York vezetését, de sajnos, 2 gól után sem ezt nem teljesítették. Azonban ez volt Tampa számára a figyelmeztetés, hogy mégsem hagyják magukat megszégyeníteni, és harcolni fognak a Stanley Kupa megvédéséért a tavalyi évadból és a rajongóinak igazán jó jégkorongot fog bemutatni Június 22.-én. Tampa élesen kezdte a meccset, az első harmadban gyors 3 gólt szereztek, és Islanders semmiképpen sem nem tudott velük lépést tartani. Tampa a play-off-ba Kucherovot is behívta, aki az alap meccsekben egyetlen percet sem nem játszott, de ez nem volt akadály számára, hogy 2 gólt szerezzen és még hozzáadott egy asszisztenciót is Tampa Bay 5:4 győzelmére. Ez nem volt elég, Stamkos is visszatért a sérülése után, akinek az első meccsben 2 asszisztenciója volt, a védelembe McDonagh, szintén 2 asszisztencióval. A második meccsben szintén Tampa győzött Floridán 3:1. Stamkos és Kucherov ismét pontokhoz jutottak. Floridát 4:2 selejtezték ki meccsekre. Carolinát meccsekre 4:1, és végül a szívós Islanders csapatát 4:3 meccsekre. 

Montreal talán mindenkit meglepett, a klub, akinek legalacsonyabb esélyei voltak a szorzók szerint, harcolhat a Stanley Kupáért. Kiselejtezte Torontot, Winnipeget és Vegas csapatait. Montreal legnagyobb hátránya az, hogy hiányoznak a tapasztalatai, elsősorban a döntőkből, mivel Tampa nyerte meg tavaly a Kupát, és egy ilyen minőséggel nem nagyon fognak tudni megbírkózni. Már az első meccs is ezt megmutatta, amikor Tampa rendkívül kényelmesen nyerte ezt meg 5:1, Kucherov 2 gólt szerzett. A második meccset Tampa a lövésekre 23:43 elveszítette, de gólokra 3:1 megnyerte. A harmadikot Montrealban ismét Tampa nyerte meg 6:3, és a tapasztalatai és egyéniségei alapján csak az idő kérdése, hogy mikor nyerik meg a 4.-ik meccset is. Ez nem sikerült, Montrealban a házigazda nyerte meg ezt 2:3 hosszabbításban. Lehet, úgy gondolták Tampa hoki játékosai, hogy inkább otthon fogják a Kupát ünnepelni, mint Kanadában. 

Ki ne szeretné otthon megnyerni a Stanley Kupát, ugye? Ezért is, de nem kizárólag, mert ez kevés lenne, úgy gondolom, hogy Tampa Bay fogja megnyerni ezt az 5.-ik meccset. A bukmékerek erre aránylag szép oddsokat írtak ki. Természetes, hogy a minőség és a tapasztalatok Tampa oldalán állnak, ahogyan már a cikkben említettem. 

A mi tippünk: Tampa Bay győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.