NHL 2020/2021: Anaheim – Winnipeg, Október 14

Jégkorong, csütörtök, 2021, Október 14, NHL 2020/2021,USA, 04:07      

Lassan megindultak a híres NHL torna első meccsei, az egyikben az Anaheim házigazda és a Winnipeg párbaját is láthatjuk. Az Anaheim a tavalyi szezont a 8.-ik hellyel zárta le, tehát a Nyugati Konferencia utolsó helyén és mint második legroszabb klub az egész NHL versenyen. A klubot igyekeznek átépíteni, azonban a folyamat tempója nem nagyon csodálatos és több, mint valószinű, hogy az idén ismét nem vesz részt a harcokban a play-off-ban. És ismét valószínű, hogy a tabella alján fog kuporogni. A klub védelméhez érkeztek Simon Benoit, Jamie Drysdale, és Machura Joshua a San Diegoból, Greg Pateryn a San Joseból, Brogan Rafferty a Vancouverből. A San Doegoból érkezők alacsonyabb versenyben játszottak, így az idő megmutatja, hogyan bírkóznak meg a fiúk az NHL versennyel. Így a csapat védelmében hibák következhetnek be. Azonban a támadásuk sem nem áll jól, tavaly Maxim Comtois volt a legjobb támadó, aki 33 pontot szerzett. Az idén Daniel O´regan érkezett a Hendersonból, tehát szintén alacsonyabb versenyből. Ott 43 pontot szerzett, és ismét ő is nagy kihívások előtt áll az NHL-ben. Nos, a Ducks-nak lesz mit csinálni. Jól kezdte az előkészítő meccsekben Trevor Zegras, ígéretes teljesítményeket mutatott ez a 20 éves fiatal srác. A támadásban Henrique, Rakell és Silfverberg is mutathatnák a minőségüket. 

Ellene a Winnipeg harcol, az a csapat, amely tavaly bejutott a play-off-ba, ahol a negyeddöntőben kiestek a döntős Montreallal, aki végül a Tampa által esett ki. A Winnipeg védelméhez érkezett Washingtonból Dillon Brenden, aki ott tavaly 20 pontot szerzett és aki biztosan előnyt fog jelenteni a csapat számára. Tovább a védelmében játszik Josh Morrissey, aki a tavalyi évadban 26 pontot szerzett, és Neal Pionk 36 ponttal. Ellentétben a házigazdával a Winnipeg védelmében olyan játékosokat látunk, akik képesek pontokat szerezni és a klubjának gólokat biztosítani. A klub támadása sem nem rosz, Kyle Connor például 57 pontot szerzett, Andrew Copp 41 pontot, Nikolaj Ehlers 49 pontot, Mark Scheifele 68 pontot, Paul Stastny 31 pontot és Blake Wheeler 51 pontot. Scheifele azonban ebben a meccsben nem játszhat a büntetése miatt. 

Összehasonlítva a két klubot, a vendégek győzelmére fogadok inkább. A csapata jobb minőségű, az ellenfele még teljesen nincsen felkészülve az új szezon kihívásaira. Ezt ki kell nekik használni a győzelmeire. Fogadni azonban óvatosan fogok döntetlen nélkül, hiszen a két klub első meccséről van szó. És az esetleges meglepetésekkel is szükséges számolni. 

A mi tippünk: A Winnipeg győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak