NHL 2019/2020: Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks, Augusztus 24

Jégkorong, hétfő, 2020,  Augusztus 24, USA, NHL, 04:30

Ez a meccs az első a play-off sorozatban, amely el fogja dönteni, hogy melyik csapatok jutnak a legjobb 4 közé. Vegas találkozik hétfőn korán reggel Vancouverrel, és bízok benne, hogy az alap játékidőben nem veszíti el a meccset. Igen, minden mérkőzés más, és elsősorban az idei play-off-ban gyakorlatilag bármi megtörténhet, de nem gondolom, hogy Vegasz az első meccsét alap időben elveszítené. Nyugodtan lehet ez egy döntetlen is, de ez a fogadásunkban nem tenne kárt. Ellenkezőleg, Vegas tartozik a Stanley Kupa díjának a megszerzésére a legnagyobb favoritai közé és Vancouver biztosan számára nem legyőzhetetlen. Ezeknél a csapatoknál figyelmemet keltette a statisztika, amely teljes mértékben támogatja ezt a fogadást. Vegas egy fiatal csapat és az NHL versenyét csak 2017 óta játsza, és azóta Vancouverrel 10 meccset játszott le. Ami érdekes, az első 60 percben egyetlen meccsben sem Vegas nem szenvedett vereséget. A gólaránya ezekben 44:24 Vegas javára.

De Vancouver is eddig nagyon jó fényben mutatkozott be. A play-off első körében  párbajokra 4:2 arányban selejtezte ki a címvédőt St. Louis csapatát, amit talán senki sem nem várt. De bocsánattal, St. Louis ehez valahogyan maga is besegített, amikor párbajokra 2:2 helyzetben az 5.-ik meccsben a második harmadban, amikor már 3:1 vezetésben volt, de ez mégis nem volt neki elég. Ez volt az egész sorozat legfontosabb pillanata. Vegas Chicagon keresztül jutott tovább 4:1 állással a meccsekre, és bár Chicago néha-néha egyes párbajaiban harapott, a tovább-jutóról minden világos volt. Vegasz-nak talán minden poszton van kiváló játékosa és ezt bizonyítani fogja a sorozatában Vancouver ellen is.

Talán minden bukmékernél azt javasolják a szakemberek, hogy Vegas egyáltalán a legnagyobb favorit a Stanley Kupa díj megszerzésére. Nem tudom, hogy ezeket az elvárásokat Vegas teljesíteni fogja, vag nem, de a második körön túl biztosan eljuthatna és egyúttal nem kellene neki vereséget szenvedni az alap játékidőben, ezt az első meccset sem a sorozatban Vancouver ellen. Így én is erre a lehetőségre fogadok.

A mi tippünk: Vegas Golden Knights győzelme az alapidőben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.