NHL 2019/2020: Philadelphia Flyers – New York Islanders, Augusztus 25

Jégkorong, kedd, 2020, Augusztus 25, USA, NHL, 01:00

Nézzük ismét az amerikai NHL verseny play-off sorozatát, amely végén megjelenik a legjobb 4 csapat. Ez lesz a sorozat első mérkőzése Philadelphia és Islanders között. Philadelphia a play-off első körében Montreallal szemben 4:2 arányban volt sikeresebb mérkőzésekre és Islanders 5 meccsben Washingtonon keresztül jutottak tovább 4:1 arányban, sokak számára igen csak meglepő módon. Most tehát a győztes csapatok játszanak a tovább jutásukért a konferenció döntőjébe és valószínűleg egy kiegyensúlyozott sorozat várható. Nézzünk gyorsaságban néhány adatra. A kölcsönös mérkőzésekben Islanders 8 meccset megnyertek az utolsó 10-ből. Islanders több “éles” mérkőzést játszott, a play-off előkörében, Florida Panthers csapatát selejtezte ki 3:1 arányban mérkőzésekre, míg Philadelphia csak a csoportban játszott az elhelyezkedésért, és ez hatással lesz az eredményre is.

Nem egészen észrevehetetlen Islanders-nél a tapasztalt stratéga Barry Trotz munkája sem, aki 2018-ban Washingtont elvezette egészen a Stanley Kupa díj megszerzéséig. Azzal tudatában vagyok, hogy Islanders legénysége sokkal jobb minőségű, mint jobb a játék stílusuk is. Ezen túlmenően Philadelphia ellen tudnak játszani, amit a statisztikák is megmutattak. Philadelphia legjobb támadó játékosa Claude Giroux, aki már évek óta a klubnál van. A tovább jutásra szerintem nem Philadelphia a jelölt. Nézzük még, hogy hogyan áll a két csapat a gólokkal. Ez egy fontos tényező, mivel csak gólokkal lehet egy meccset megnyerni. Pontosabban, a két csapat góljait a kölcsönös mérkőzéseiben. Szinte hihetetlen, de már hosszú 23 meccs sorozatában legalább 4 gól esett egy meccsben. Ez öszesen 151 gól, ami 6,6 gól egy meccsre. Ez a sorozat már 5,5 éve tart, nem látom az okát annak, hogy éppen most fejeződhetne be a sorozat.

A fogadási lehetőség két eseményén is gondolkodok. Az első az, hogy a győztesre fogadok. Ez a szemeimben egyértelműen Islanders csapata lenne. A második lehetőség a gólok száma. Szerintem több, mint 3,5 gól esik a mérkőzésben. Azonban ez a fogadás alacsonyabb szorzóval kötődik össze, inkább a győztesre fogadok dupla esélyben.

A mi tippünk: New York Islanders győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak