Nemzetközi baráti találkozó: San Marino – Lettország, November 11

Labdarúgás, szerda, 2020, November 11, Nemzetközi baráti találkozó, 18:00

Ezt a mérkőzést a törpeország San Marino területén játszák szerdán este. Egyik országot sem lehet megjelölni, mint foci országot, mégis Lettország labdarúgása magasabb szinten áll, mint az apró állam labdarúgása. Mindkét ország részt vesz a nagyobb profi versenyekben is. San Marino az utolsó meccsében döntetlent szerzett 0:0 egy másik apró országgal, Lichtenstein ellen. Ez a csapat számára óriási sikert jelentett, hiszen 2014-óta ez volt az első megszerzett pontja. Egy kicsit kutattam a statisztikákban, San Marino az utolsó 50 meccsében 5 gólt szerzett! Még Észtországgal szereztek ezekben a meccsekben döntetlent, öszesen tehát 2 pontot. Nem szeretnék senkit sem megsérteni, de ez a csapat egyértelműen Európa legroszabb csapata.

Lettország statisztikái sem nem sokkal lenyűgözőbbek, sok győzelmet itt sem nem találhatunk. Azonban meg kell jegyezni, hogy azért pontokhoz hozzá tudnak férni jobban, mint a szerdai ellenfelei, és elsősorban erősebb csapatokkal játszanak. Az eddigi 4 meccsből 1 vereség és 3 döntetlen van a számláján. Például Montenegróban szereztek döntetlent, vagy a táblázatuk vezetőjével is, a Feröer szigetek ellen. De van még itt egy meccs, amely nagyon kilóg az utolsó meccsek statisztikáiból, ez a nagyon meglepő találkozó Ausztriával, ahol 1:0 győzelmet szereztek, körülbelül 1 éve. Igen, ezek a srácok meg tudják kínozni néha-néha a jobb csapatok legénységét is. És tudunk ebben a csapatban találni néhány érdekes játékost is, a lengyel bajnokságon Gutkovskis, Tobers, Steinbors játszanak, az ukrán ligában Cigakins, aki az idén több lehetőséget is kapott már, az Európa Ligában is játszott a csapata, vagy Ikaunieks, aki a cseh Mladá Boleslav klubjában játszik.

A kölcsönös meccseket nem vehessük figyelembe, mivel ezt még 2003-ban játszották, ez Lettország javára 3:0 végződött. Azt gondolom, hogy nem is szükséges sokat gondolkodni azon, hogy milyen fogadást tegyünk. A gólok bizontalanok, nem sejtem, hogy a lettek mennyire fognak igyekezni, de ami biztos, győzni szeretnének, és ez sikerülhetne nekik elégé szép szorzóval. Nem valószinű, hogy San Marino nagyon fog harcolni.

A mi tippünk: Lettország győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak