Nemzetközi baráti találkozó: Luxemburg – Ausztria, November 11

Labdarúgás, szerda, 2020, November 11, Nemzetközi baráti találkozó, 20:30

Ez a hét a nemzeti csapatok hete, baráti találkozót játszik szerdán este Luxemburg és Ausztria válogatottja is, egyfajta előkészítő meccs a Nemzetek Ligája előtt. Az osztrák nemzeti csapatára még két meccs vár, a Nemzetek Ligáján Észak Írország és Norvégia. Így a szerdai meccs bemelegítő lesz ezekhez. Hosszabb idő után Ausztriát végre a kulcsfontosságú játékosok is képviselik, mint Alaba Bayernből, Sabitzer Lipcsétől, Lazaro Monchengladbachból vagy Hinteregger Frankfurtból, Schopf Schalkeből. Ezek azok a játékosok, akik a múltban külömböző okokból hiányoztak a hasonló nemzetközi mérkőzésekben a válogatottban. Az osztrákok töbsége a Bundesligában tevékenykedik, a legjobb focisták Németországban vannak. Arnautović fog hiányozni például, ő Kínában van szerződtetve. De másképen elmondható, hogy minden kulcsfontosságú játékosa otthon van, említsük még Dragovićt és Baumgartlingert Leverkusenből és Gregoritscht Augsburgból.

Luxemburg jelenleg már nem az a kivülálló, lenézett csapat Andora és San Marino szintjén. A válogatottja elégé jól működik, és határozottan már nem azokhoz tartozik, akit mindekor mindenki csak megver. A tények egyértelműek, hiszen az utolsó meccseiben Luxemburg Ciprust verte meg, Montenegrót, vagy Azerbájdzsant is. Persze, még mindig érvényes az, hogy a foci szempontjából egy fejlődő országról van szó, aki nem összehasonlítható Ausztriával. Gerson Rodrigues a legnagyobb sztárja, Dinamo Kijevnél játszik, a fiatal Vincent Thill a portugál Nacional klubban játszik, Barreiro a Bundedligában igyekezik sikeres lenni. A válogatott védelme tapasztalt, de a kapuban csak a második ligás Moris áll. Azonban betegség miatt hiányzik nekik néhány fontos játékosa. Például Martins, Chanot, Philipps, O. Thil,da Mota, Turpel, az utolsó kettő 13 gólt szerzett a nemzeti csapatnál, ami a luxemburgi viszonyokra nem kevés.
Határozottan azonban a minőségét nem lehet összehasonlítani az osztrákokkal.

Fogadni, bár alacsonyabb szorzókkal, a győztesre fogok és a gólokra, legalább 1,5 gól esik a meccsen és az osztrák focisták örülnek majd a győzelemnek.

A mi tippünk: Ausztria győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak