NBA 2020/2021: Phoenix Suns – Milwaukee Bucks, Július 18

Kosárlabda, vasárnap, 2021, Július 18, NBA 2020/2021, USA, 03:10                    

Éjszakán szombatról vasárnapra, avagy már vasárnap korán reggel kezdődik az amerikai leghíresebb verseny döntője, az NBA dóntő mérkőzése Phoenix és Milwaukee között. Egyik csapatban sem nem játszik olyan játékos, aki már megízlelte volna az NBA győzelmét a múltban. Így egészen biztosan egy teljesen új bajnok születik. Nézzünk néhány elérhető információt. Suns csapata 100%-os összeállításban lépnek a sorozatba, senki nem fog hiányozni. Velük ellentétben Buck csapatánál hiányozni fog a Görögországban született nigériai származású G. Antetokounmp, aki a legnagyobb sztár. Igaz, még nem egészen biztos, hogy nem indul, csak nagyon magas ennek a valószínűsége. Azonban még Jannissz Antetokunmpo játéka sem akadályozhatja meg Suns győzelmét. A hazai környezetben verhetetlenek és a rajongói tolják a győztes véghez. Suns oldalán sokkal jobb minőségű a bench, ahol teljes mértékben támaszkodhatnak olyan játékosaira, mint C. Payne vagy C. Johnson. 

Mindkét csapat az alapban két alkalommal találkozott egymással, és minden alkalommal nagyon szoros eredmény született. Mindkét meccset Booker hatosai döntötték el és mindkét meccs csak 1 pont külömbségével végződött Suns javára. Suns lehetőségei a támadásban sokkal szélesebek. Most, ebben az 5.-ik meccsben otthon játszanak, hol máshol kellene nekik sikeresnek lenni? Suns-t nagyon bántja a veresége, mert a legjobb pontszerzője Booker a kispadon ült a büntetése miatt a negyedik negyed nagy részén. Annak ellenére, hogy nem szerzet egyetlen 3 pontos találatot sem, 42 pontot szerzett. A play-off elejétől már 452 pontot szerzett, ami a legtöbb, mint valaha is egy NBA játékos szerzett a selejtezőn. Július 15.-én Milwaukee sikeresen fejezték be a 4.-ik játékot, 2:2-re egyenlítették a játékok arányát. 109:103 eredménnyel verte meg Suns csapatát. Bucks legjobb játékosa ezúttal Khris Middleton volt, aki 40 pontot szerzett. Ebből 10 a végső kulcsfontosságú percekben. Jannissz Antetokunmpo 26 pontot szerzett. Milwaukee az idei play-off-ban otthon 9 győzelmet szerzett és csak 1 vereséget szenvedett. 

Ha valahogyan kiértékeljük ezeket a tényeket, arra jutunk, hogy sokkal nagyobb esélye van győzni a házigazdának, mint a vendégeknek. És a bukmékerek is hasonlóan látják ezt. Ezért én sem teszek másképen, csak Phoenix győzelmére fogadok. És a sorozat hogyan végződik? Szerintem 4:2 eredménnyel. De ez az 5.-ik mérkőzés a házigazda győzelmével. 

A mi tippünk: Phoenix Suns győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.