Ligue 1 32.-ik köre: Metz – Lille, Április 09

Labdarúgás, péntek, 2021, Április 09, Franciaország, Ligue 1, 21:00 

A házigazda a 9.-ik helyet foglalja a Ligue 1 tabellán 42 ponttal 11-9-11 mérleggel és 36:36 gólaránnyal. A közelmúltban Metz gyakran esett a Ligue 2-be, újra visszatért, így most elégedett lehet a helyzetével, nem fenyegeti a kiesés veszélye. Azonban az Európa Kupák sem. Az utolsó 10 meccséből csak 3 győzelmet és 2 döntetlent tudott szerezni. A többi 5 meccs vereség volt. Rendkívül rosz mérlege van az utolsó 4 találkozójából, ezekben 3 vereséget szenvedett és 1 döntit. Monaco, Rennes és Angers verte meg, Lens-ben 2:2 döntit szerzett. Mint ha nem is igyekezne ez a klub jobb eredményekért, még ha jelentősebb haszon nem telne belőle. Metz legnagyobb gyengéje a védelem, az utolsó 10 bajnoki körben csak 1 alkalommal nem kapott gólt, ezenkívül még a Francia Kupán Valenciennes ellen sem, aki a 2.-ik ligát játsza. Az utolsó 3 bajnoki meccsben 4 gól esett külömbözò formában, 9:3 gólaránnyal. Otthon Metz 15 meccset játszott, 5-4-6 mérleggel és 17:17 gólaránnyal. Tulajdonképen Metz számára az évad befejeződött, bár 7 kör még hátra van. 

Egészen más problémákkal küzd Lille, aki az első helyen 66 ponttal, 19-9-3 mérleggel és 51:19 gólaránnyal áll. A hétvégén a nagy riválisát PSG csapatát verte meg 0:1 idegenben, még ha nem is játszott a legjobb játékosa, a török Yazici. Így most 3 pont előnye van a többiek előtt. Lille kádere kiváló, a kapuban Maignan, előtte José Fonte, Botman, Mandava, Andre, Sanches, Bamba, Bradarić, Ikone, Yazici vagy David. Metz ellen a portugál Djalo nem játszik a piros kártyája miatt. Ennek a klubnak az erős oldala a védelem, hiszen csak 19 gólt kapott 31 meccsben. Azonban az utolsó 7 körben nagyon kell neki vigyázni, nem engedhet meg magának olyan hibákat, mint Nimes ellen otthon az utolsóelőtti körben, 1:2 teljesen felesleges vereséget szenvedett, Nimes a 18.-ik helyet foglalja a tabellán.  Idegenben Lille szintén a legjobb, 15 meccsben 10-4-1 a mérlege és 26:9 a gólaránya. Az utolsó 7 meccsben idegenben 6 alkalommal nem kapott gólt. Egyszóval senki sem nem feltételezte az évad elején, hogy Lille most az élen lesz. 

A két klub hozzáállása a meccshez teljesen külömböző, Metz odaadása nem lesz jelentős, bár meglephet. Lille kifejezetten győzni megy, mivel mentálisan így van a klub beállítva. A kölcsönös meccsek statisztikája kedvezőbb Lille számára. Győzelem, néha döntetlen. Vereség a távoli múltban egészen más focistákkal. Fogadni lehetne tisztán Lille győzelmére is, de én inkább bebiztosítom ezt dönti nélkülivel, ha alacsonyabb szorzóval is.

A mi tippünk: Lille győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.