Ligue 1 3.-ik körre: Montpellier – Lyon, Szeptember 15

Labdarúgás, kedd, 2020, Szeptember 15, Franciaország, Ligue 1, 21:00

A francia liga 3.-ik körében járunk, a hétvégi nagy meglepetés volt, amikor már Párizs a második meccsét elveszítette, itt is írtam elemzést, persze, nem a vereségét jósoltam, de ki gondolt volna arra, hogy PSG otthon elveszíti a meccset. De most Lyon utazik Montpellier stadionjára és harcolni fog. Tavaly a két csapat azonos pontokat szerzett, 40 pontot, éppen csak Lyon gólaránya jobb volt, azért a jobb,  7.-ik helyen végzett. Úgy gondolom, hogy Lyon folytatni szeretné a sikereit a Bajnokok Ligájn, amikor a tavalyi szezonban csak az elődöntőben estek ki Bayernnal, és képesek voltak kiselejtezni Juventus és Manchester City csapatait. Ebben a mérkőzésben egyértelműen a favorit lesz, már tekintettel a sikereire a Bajnokok Ligáján. A csapatot elsősorban a támadó ereje húzza előre élén Dembelevel és Depaye-l. Nézzük még Lyon idei két bajnoki meccsét, az első körben 4:1 győzelmet szerzett otthon Dijon ellen, majd a másodikban 0:0 döntetlent Bordeauxban, tehát 4 pontja van és a gólaránya 4:1, a táblázatban a 10. helyen áll, persze, ez nem jelent még 2 kör után semmit.

Montpellier a szezont habozással kezdte Rennes stadionján, amikor 2:1 vereséget szenvedett. Ezt a meccset mindkét csapat 10 játékossal fejezte be, Rennes 3 meccs után a táblázatban az első helyen áll. Eddig. A házigazda második meccse már egy szép 3:1 győzelemmel végződött otthon. Ez a csapat otthon nagyon jól tud játszani, ezt a tavalyi évad is megmutatta, otthon a második legjobb csapat volt PSG után 10 győzelemmel, 2 döntetlennel és 2 vereséggel, 26:10 gólaránnyal. Ez azt jelenti, hogy Montpellier otthon átlagban majdnem 2 gólt szerez minden meccsben.

A két keddi ellenfél 2016 óta 12 meccset játszott egymás ellen, ebből 3 döntetlen és 1 győzelem volt Montpellier javára, 8 alkalommal Lyon győzött. Persze, minden egyes meccs más, mások a körülmények, a játékosok, ez nem sokat mondó statisztika a keddi meccs elemzésének a javára. Fogadni több mindenre is lehetséges minimum kockázattal, például a gólok számára, legalább 1,5 gól esik a meccsben, de Lyon győzelmére is, én arra fogadok, hogy Lyon nem szenved vereséget, tehát a győzelmére döntetlen nélkül, amikor a döntetlen esetében a tét vissza jár.

A mi tippünk: Lyon győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.