Ligue 1 17.-ik körre: Paris SG – Strasbourg, December 23

Labdarúgás, szerda, 2020, December 23, Franciaország, Ligue 1, 21:00             

Szerdán este a francia Ligue 1 bajnokság folytatódik a 17.-ik körével, amikor a párizsiak a 3.-ik helyről találkoznak Strasbourggal a 16.-ik helyről. Nézzük először a tabelláról a párizsiak statisztikai adatait. 32 pontjuk van 16 meccsből, 10 győzelmet, 2 döntetlent szereztek és négy alkalommal szenvedtek vereséget. Ebből az első kettőt a verseny első két meccsében Lens stadionján 1:0 és otthon szintén 0:1 Marseille ellen. Ezután jött a 8 győzelme, ezt szakította meg a veresége 3:2 Monacoban. Ezt követően ingadozott a teljesítményük, jött még döntetlen, győzelem, vereség, győzelem és végül Lilleben ismét döntetlen gólok nélkül. Aki figyelni tudta az utolsó bajnoki meccseit, láthatta, hogy nem játszottak nagyon híresen. A labda tartásában ugyan dominánsak voltak, de nem teremtettek sok gólhelyzetet. Ezen túlmenően a védelemben sem nem működött minden úgy, ahogyan kellett volna. Az ellenfelük gyors breikeket tudott teremteni. Szintén az egészségügyi problémákkal is harcolt a legénység, többen panaszkodtak a problémákra az izomzatukkal. A csapat gyengéje jelenleg a védelemben van, bár a statisztikák ezt nem erősítik. A gólarányuk 35:10, ami együtt Lille csapatával a legkevesebb kapott gólt jelenti a ligán és senki nem szerzett több gólt, mint PSG. Csak Lyon tudta megközelíteni 31 góllal. Azonban az utolsó meccseiben már kevés gólt szerzett, Lillevel és Lyonnal semmit, Loriental kettőt, amely csapat azonban a táblázat utolsó előtti helyen kuporog 11 ponttal és eddig 29 gólt kapott. 

Nézzük most Strasbourg statisztikáját, ez a klub 14 ponttal a 16.-ik helyen van, tehát 2 pont és 1 hely választja a kieső helyektől. A mérlege azonos, mint PSG mérlege, csak pontosan a fordítotja. 10 vereséget szenvedett, 2 döntetlent és 4 győzelmet szerzett. A gólaránya 22:28. Strasbourg is rosszul kezdte a szezont, 3 vereséggel, majd itt-ott 1 győzelem, közötte vereségek, de az utolsó 5 meccsben 2 döntetlene, 2 győzelme és csak 1 veresége volt az utolsó meccsében otthon Bordeaux ellen 0:2. A 9.-ik Angers stadionján 0:2 és a 15.-ik Nantes stadionján 0:4 győzelmeket szerzett. Otthon a 10.-ik Metz 2:2 és az 5.-ik Rennes-el 1:1 döntetleneket szerzett. 

Ez az utolsó néhány tény gondolkodtatott el azon, hogy mire is fogadni végül. Arra, hogy Strasbourg nem veszít szépek a szorzók, de nem kockázat ez? És ellenkezőleg is, ha PSG formája csökkenőben van és az ellenfeléjé emelkedik, nem kockázat a győzelmére fogadni? Remélem, hogy nem. Otthon játszik, itt talán nem szeretne meccset veszíteni gyengébb ellenféllel.

A mi tippünk: Paris SG győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.