Ligue 1 11.-ik köre: Monaco – Paris SG, November 20

Labdarúgás, péntek, 2020, November 20, Franciaország, Ligue 1, 21:00

Monaco a francia Ligue1 versenyén a 6.-ik helyen áll 10 meccs után 17 ponttal, 17:14 gólaránnyal 5-2-3 mérleggel. Egyáltalán nem azok a csapatok közé tartozik, amelyeknek problémát jelent gólt szerezni. A sok év után a klub végre elkezdett emelkedni a teljesítményeiben. Aktív labdarúgást produkálnak, sok esetben jobbak, mint az ellenfelei. Az utolsó 8 bajnoki párbajból 7 alkalommal szereztek gólt, utoljára Nice stadionján, ahol 2:1 győzelmet szereztek. Azelőtt Bordeaux klubjának 4 gólt szállított a kapujába. Ebben a meccsben nem kapott gólt. Mindenesetre, a védelem a csapat gyengéje, hiszen az említett 8 meccsből csak egyben nem kapott gólt. Ha a két klub kölcsönös mérkőzéseit nézzük, egyértelműen PSG javára szólnak, azonban ahogyan említettem, az idén sokat javult Monaco. Utolsó 10 meccsből az utolsóban volt döntetlen a végeredmény, 3:3. A meccset a idén Januárban játszották, kiegyensúlyozott volt a párbaj, ha nem adott volna be magának öngólt és ha PSG nem rúgott volna büntetőt, győzhetett volna. Esetleg csak akkoriban Monaco formája nagyon jó volt, és a párizsiaké meg nem.

Paris SG a világ legjobb foci csapatai közé tartozik. Franciaországban már hosszú évek során nem talál konkurenciát magához a klubok között. Jelenleg is vezeti a ligát egészen kényelmes előnnyel. És éppen ez az oka annak, hogy nem bízok nagyon a győzelmében pénteken este, mivel kedden fontos meccs előtt áll a Bajnokok Ligáján Lipcse ellen. Ezt neki szükséges megnyerni, ha tovább szeretne játszani a versenyben. Mérget vehet mindenki arra, hogy szeretne! Ezért pénteken nem nagy odafigyeléssel játsza a liga mérkőzést, ezt a bukmékerek a szorzókkal egyértelműen kifejezték. A csapat támaszai szerintem pihenni fognak valamilyen formában, Tuchel edző nem a legerősebb csapatot küldi a gyepre. Természetesen, a minőség azonban megmarad a csapatnál, ezt Monaco játékosaival nem lehet összehasonlítani.

Fogadni talán arra fogok, hogy mindkét csapat gólt szerez. A párizsiak azért ha lehet, győzni szeretnének, ez gólok nélkül nem megy, de Monaco is igyekezni fog.

A mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.